dissabte, 24 de maig del 2008

MÉS FOTOS DE GERMANS...



Hola a tots,


Sóc Pau Sabaté, de la promoció del 63 i, després de veure totes aquestes fotos de quan erem petits i de gent que fa tants anys que no veig m'he animat a penjar aquestes dos fotos que he trobat remenant per casa i que són d'aquestes de germans, que ja he vist que algú ja heu posat.


Jo sóc el de la dreta a les dos fotos!!


Per cert, hi ha algú que tingui fotos de la promoció del 62? M'agradaria tenir-ne alguna de record del meu germà Jaume.

El menú




El pengem aquí perquè es pugui veure i descarregar directament, ja que algunes persones semblen tenir problemes per accedir-hi des de l'enllaç que vam posar. Però és de preveure, que al ritme de noves entrades que registrem, aquesta entrada anirà cap enrera molt ràpidament.

Pel que fa a la consulta del menú mitjançant aquest enllaç, el problema probable és que us haurieu de donar d'alta a google. Si teniu una adreça de gmail, ja no cal. Comprenc que pugui ser una molèstia, però hem de tenir ben present que aquest bloc tira endavant gràcies als recursos gratuïts que la pròpia xarxa posa a la nostra disposició. El Ximo, que s'ha queixat públicament aquí mateix, té una adreça de hotmail que, quan la va obrir, el va obligar a registrar-se.

Quelcom semblant pot dir-se d'algunes dificultats a l'hora de penjar entrades que han tornat a aparèixer en les últimes hores. Algunes les pogut resoldre jo. Altres, simplement, no tenen solució perquè no estem treballant amb un servei propi, sinó amb d'un aliè i gratuït que, al costat d'immensos avantatges, té algunes limitacions. Per això, agafem-nos-ho amb paciència si les coses no ens surten bé a la primera.

PEQUEÑOS CANTORES

A finals dels 60 començament de 70 (67/71) mes o menys el Sr. Enrique Cortés va formar als Col.legis de Tortosa "Los Pequeños Cantores" recordo una festa molt gran al Parc on vam anar tots el colegis. lo nostre tambe per supost i si mal no recordo portavem una banda de color roig o grana, .
S'hen recorda algu de aixo, teniu alguna foto.

ON ESTU ELS DEL 57-58-59 ?





Aquesta és la cartilla del meu germà Josep Mª, ell és del 59 , i faig una crida als de la seva generació s`animin a penjar comentaris o fotos.

Com erem i com som



Hola a Tots i a Totes ,
sóc la Cinta Moreso del 68 . Aquests dies en mirar el blog em ve al cap la cançó " Es l'hora dels adéus " . Recordeu que la vam cantar a la festa de final de curs , al saló d'actes , tots agafats de les mans , a la foscor i amb llumetes ( com als concerts ) . La cançó era ben trista perquè era l'últim curs i ens n'anavem , deixavem a mestres que estimavem i eren una mena de segons pares ; als companys , els uns marxaven a l'escola ( la immensa majoria ) i els altres a l'institut . Recordo que molts aquella tarda mentre la cantavem ens vam emocionar . La cançó deia " no és un adéu per sempre és sols l'adéu per un instant " , doncs bé aquest instant , en el nostre cas ha estat de 26 anys , però el dia 7 " el cercle refarem i fins potser serà més gran " .
Jo també m'apunto a " Com erem i com som " . M'agrada veure les fotos dels companys que s'han atrevit i observar els canvis , no per tafaneria sino per buscar aquells xiquets que recordaven en un cos d'adult .

promoció 67 molt esportista


Rebuscant he trobat aquesta fotografia de l'equip de bàsquet. Vam obtenir molt bons resultats fins i tot vam quedar campiones comarcals i vam anar a jugar a Mataró. El nostre entrenador en un principi era don Santos i després va venir ajudar-lo Tasio. Fa uns anys el vaig retrobar i em va comentar que li vam regalar tot l'equip una placa. Si no em falla la memòria a la part de dalt i d'esquerra a dreta són: Neus, Elena Carot, la filla de don Santos, Mª Carme, Otilia Domingo i don Santos. A baix: Victòria, Encarna Marmaneu i Miriam Galindo. Una servidora (Susana Vela) era qui feia la foto. Segons la foto posa que vam anar a jugar a Reus, l'any 1979
No ja manera de poder entrar a la página del menú i un ja comença a tindre gana, sobre tot de gresca.

Les estadístiques més curioses del bloc

El seguiment estadístic del bloc aporta dades molt curioses. El mínim que se'n pot dir és que no estan mancades d'interès, si es tenen uns minuts i una mica de paciència. Intentaré no cansar ningú amb un excés de números, però sí comentar algunes característiques il·lustratives.

Per començar, com us podeu imaginar, el màxim nombre de visites es produeixen entre les 8 del vespre i la mitjanit, quan la gent ja ha plegat de treballar i s'està a casa. I es constata que una gran majoria s'enganxa al bloc així que arriba, fa una pausa per sopar al voltant de les 9 i, a continuació, torna altre cop a connectar-se. Es percep, a més, amb molta claredat que molts visitants s'hi poden posar quan han acabat feines domèstiques, posat els fills a dormir... La franja que va de les 11 de la nit a la 1 de la matinada registra un sumplement d'activitat que així ho fa pensar.

No és que tot això sigui una seqüència de temps inhabitual, però destaca bastant l'embranzida que agafa el comptador de visites així que la gent arriba a casa. Sembla que no us podeu esperar. Per aquí s'ha comentat que el bloc és addictiu. Estem en condicions de confirmar que, estadísticament, és així. I si voleu una dada complementària sobre l'addició al bloc: desprès de les hores centrals de la nit, quan la cosa cau lògicament a pràcticament zero, cap a les 6 el cotarro es torna a animar i té moments de gran alegria entre les 7 i les 9. Deuen ser persones que hi fan un cop d'ull abans de sortir de casa.

L'audiència del bloc gaudeix de molt bona salut també al llarg del dia. No tant com quan la gent està a casa, evidentment, però amb unes xifres molt respectables. Alguns us connecteu des de la feina i, en particular, deveu treballar a empreses de certa dimensió. Es nota per la tipologia de l'ADSL usada per a la connexió, que durant el dia acostuma a ser d'un ample de banda de gamma alta. Als vespres i els caps de setmana, el perfil de l'ADSL amb què connecteu és de tipus domèstic, com és normal esperar.

Una dada curiosa: alguns de vosaltres viviu en petits pobles o nuclis, masies o cases de camp. Es veu per l'ús de serveis d'Internet basats en l'anomenada telefonia rural. Parlo, per exemple, del servei d'Iberbanda.

La procedència geogràfica de les connexions és una mica florida, però aquest fet no significa que els visitants del bloc estiguin molt escampats pel món. En molts casos, vol dir que el vostre proveïdor d'Internet té el domicili a Madrid i a l'estadística acaba sortint com si la visita que feu provingués d'allí. Com que la major part de vosaltres useu serveis d'internet de Telefónica de España, que passi això és normal. Però val la pena destacar que una proporció significativa de visitants és client d'Orange. El tercer gruix d'usuaris és client de Ya.com. La resta pràcticament no té entitat, però tot plegat es reparteix, si fa o no fa, en les mateixes proporcions del mercat espanyol de serveis d'internet.

Hem tingut visites certament curioses. Fins i tot, des de Suècia. Desconec si algun exalumne para per allà, però considerant l'horari de matinada en què aquests peculiars visites es produeixen, tendeixo a pensar que es tracta de visites de motors de recerca automàtics. En l'argot d'internet, en diuen robots o robots de recerca i es dediquen a anar repassant la xarxa de dalt a baix buscant tota mena d'informació. No obstant, si tenim un visitant des de Suècia, no estaria malament que donés senyals de vida i digués alguna cosa.

Des de quina mena d'ordinador us connecteu i quin navegador feu servir? L'estadística també ens contesta aquesta pregunta. La gran majoria useu PC, però com a "maquero" de tota la vida comprovo amb alegria que hi ha un percentatge molt elevat de visitants que es connecten des d'ordinadors Apple. Aviam, aquest percentatge és molt inferior a la quota de mercat d'Apple, però té el seu què.

Pel que fa als sistemes operatius no hi ha color. El 81% feu servir el Windows XP. La resta es reparteix entre altres versions de Windows i el sistema MacOs, propi dels Apple.

Tampoc hi ha color pel que fa als navegadors. Guanya per golejada espectacular l'Explorer, amb el qual s'han fet unes 22.000 visites de les 33.000 que fins ara ha rebut el bloc. Un motiu d'alegria afegit per als que ens agrada usar productes diferents (pel que ens aporten, és clar) és que el segon lloc d'aquest rànquing correspon al Firefox, amb més de 4.000 visites.

Perquè veieu fins on arriben les possibilitats d'aquestes estadístiques, podem dir que en general els vostres ordinadors no tenen pantalles excessivament grans o que, si més no, no useu les màximes resolucions de pantalla. Però en canvi, treballeu majoritàriament amb la màxima qualitat de color.

I per acabar, com entreu a aquest bloc? La gran majoria ho fa directament, i en particular perquè ja té incorporada l'adreça el bloc als favorits del seu navegador. A certa distància, hi ha els que hi entren des de la web de l'escola, on el director va penjar un enllaç. I en tercer lloc, hi ha els que accedeixen mitjançant google. La quarta via d'accès, mal m'està el dir-ho, és el meu bloc personal, on tinc penjat un enllaç cap aquí. El meu comptador de visites us agraeix la confiança, però vaja, tampoc cal.

Ja acabo i demano disculpes si aquests comentaris han resultat massa llargs. Si més no, he intentat que no fossin feixucs. Tinc un defecte imperdonable en aquestes qüestions: per motius de feina, estic massa acostumat a usar estadístiques i enquestes, però sobretot he aprés a llegir-les per saber el que signifiquen i volen dir realment. Per això, potser tendeixo a embolicar-me una mica. Espero que em sabreu disculpar, si és el cas.

PER FA.. DONEUMOS ALGUNA PISTA

Per favor, doneu alguna pista de la gent que esta apuntada, dels cursos
es que ancara ja gent que te diu "com no se qui anira" "no se si ja molta gent que conegui"
va que l'utims dias hem de plenar lo pavello, hem de conseguir als "indecisos"

per cert Nievetes ja molta gent del 59/60/61 (que cabronnnnnnnnnn) jejejejejejejejejej

Em penso que la meva primera intervenció s'ha perdut per algun lloc. Em dic Susana Vela i sóc de la Generació del 67. Felicitar a totes les persones que han fet possible tota aquesta moguda. També vull recordar a dos profes. Recordo molt especialment a doña Montse Viladrich ja que vivia intensament la seva tasca docent. I el segon és a don Juan Redó ( per a mi sempre serà don) ja que em va fer estimar el món de la literatura i el de la música. Recordo quan entrava a classe amb la seva guitarra i ens cantava cançons i sobretot ens feia entendre la lletra: me'n recordo especialment de la de Victor Manuel "Sólo pienso en ti". La vam cantar i va explicar paraula per paraula. Encara el veig assegut al damut d'una taula cantant. Jo no sé vatros, però jo me'n recordo de tots els racons del cole: del saló d'actes, el gimnàs, el pati que havia dalt de tot i anavem a jugar quan plovia ...etc. Tinc algunes fotografies més però les he de buscar. El dia del dinar no podré vindre perquè tinc un altre esdeveniment familiar impossible de no anar per això seria bona idea publicar fotos del dinar per poder-les compartir amb la gent que no ha pogut assistir.

Hola!

Torno a ser Susana Vela i em penso que no s'ha publicat la primera foto; per això la torno a enviar.


Bon dia a tothom!


Realment felicitar a totes aquelles persones que han fet possible tota aquesta moguda ja que al veure alguns comentaris i sobretot fotografies et fan vindre a la memòria records molt especials de la nostra infantesa. Em dic Susana Vela i soc de la Generació del 67 i em sap molt de greu però no podré venir al dinar ja que tot just aquell mateix dia tinc un altre esdeveniment familiar impossible de no anar-hi. Per això proposo que si us feu fotos durant el dinar també en publiqueu algunes i així les persones que no han pogut estar, també podran participar "una mica" de la festa.Jo voldria recordar també a dos professors per la tasca educativa que van fer durant els anys que vaig passar al cole. La primera a Doña Montse Viladrich (per a mi sempre serà doña) ja que vivia a tope la seva professió i el segon a Don Juan Redó (també sempre serà don) que me'n recordo que em va fer estimar la música i la literatura. Me'n recordo sobretot quan entrava a classe en la seva guitarra i ens cantava cançons i ens feia entendre les lletres de les cançons. Una vegada ens va cantar "Sólo pienso en ti" del Victor Manuel i van estar parlant del significat de cada paraula. Envio aquestes fotos; a la 1ª feien 6è o 7è i la 2ª és de Nadal.

6.000 visites en un dia: per rebentar d'alegria

El nostre bloc ha batut avui els récords dels darrers dies, i no és que no anés embalat precisament. Des de la mitjanit de dijous a divendres a la de divendres a dissabte, s'han registrat 6.000 visites.

De fet, el servei d'estadístiques del bloc (no pas el comptador pròpiament dit, que és a la vista) s'ha quedat clavat a les 23.45 h amb 5.845 visites. A vegades passa. Quan hi ha molt de moviment, com és el cas, no dóna abast a actualitzar les dades. Apareixen més tard, això sí, quan la saturació afluixa. No obstant, al ritme que hi havia des de l'hora en què la gent més o menys plega de treballat, les 6.000 les haurem superat amb escreix.

He de fer també una explicació bastant tècnica sobre la forma de mesurar les visites a un bloc o a una web, bàsicament per ser fidel a la veritat de les coses, encara que tingui cert grau de complicació. Espero saber transmetre el tema de forma comprensible.

Les visites a una web o a un bloc es mesuren de dues formes. Una són les pàgines vistes. L'altra, les visites úniques.

Les pàgines vistes es corresponen amb el que marca el comptador. Si entrem al bloc es registra una visita. Però cada cop que tornem a entrar o recarregar la pàgina, en marca una altra. És més, si tirem cap enrera per veure entrades antigues, cada pàgina que passem compta com una visita nova. Són aquestes gairebé 6.000 que hem registrat aquest divendres.

El concepte de visita única és una altra cosa. Un visitant que navega durant una hora pel bloc o web es comptabilitza com una sola visita independentment de si ha visitat moltes o poques pàgines. Aquest divendres hem arribat a 1.248 visites úniques.

Aquesta dualitat té la seva raó de ser. És evident que aquest divendres no han entrat el bloc 6.000 persones diferents. No ens calen estadístiques per saber que molts repetim bastantes vegades. La xifra de visites úniques ajuda a posar en perspectiva la de pàgines vistes, ja que una "estada" al bloc de fins a una hora es compta com una sola visita, per moltes voltes internes que hi haguem donat.

No obstant, tambe és important explicar perquè les visites úniques es compten per hores i no pel conjunt del dia, com podria pensar-se. Això és fa així perquè si una persona torna a entrar uns segons desprès, certament ha "visitat" dos cops el lloc, però vaja... S'entén millor a l'inrevés: si una persona entra pel matí i torna a entrar a la tarda o a la nit, certament està molt més clar que es tracta de dues visites diferenciades, encara que siguin de la mateixa persona. És una qüestió d'interval, com veieu, que té sentit perquè els mitjans d'internet poden actualitzar-se molt més que un cop al dia.

Anem acabant. Sempre s'han de donar les dues xifres per fer-se una composició de lloc correcta. Perquè les pàgines vistes, que en aquest plantejament semblen ser una magnitud d'inferior importància, ponderen una altra qüestió: si el visitant navega molt o no pel bloc o web i "consumeix" molts o pocs dels seus continguts. Explica't d'una altra forma: tu pots tenir moltíssims visitants que no passin de la primera pàgina, o menys visitants que es repassin el lloc de dalt a baix. I interessa saber tant una cosa com l'altra.

No sé si us he atabalat massa i si m'he explicat prou bé. Espero que hagi quedat la idea que l'audiència d'un lloc d'Internet només es pot valorar adequadament usant les dues magnituds. Que no us enganyin mai donant una sola xifra, perquè voldrà dir que us estan donant la grossa, que correspon per definició a la de pàgines vistes, simplement perquè llueix més.

Aprofito per recordar que el total de visites acumulades al comptador del bloc des que es va posar en marxa fregava les 30.000 a l'hora de sopar i que ara, a quarts d'1 de la matinada, s'acosta a tota màquina a les 32.000.

Demà faré una altra aportació sobre les estadístiques del nostre bloc. Però voldria avançar que, si bé potser no estem fent història, sí que la cosa ha superat ja fa dies la categoria de simple anècdota. L'experiència que estem vivint és una experiència fora de sèrie.