dimarts, 31 de gener del 2012

La campanya en pro de la biblioteca de l’escola de la Mercè ha recollit més de 300 libres


La campanya engegada fa mes i mig per recollir llibres per a la biblioteca de l’escola pública de la Mercè ha aconseguit recollir més de 300 exemplars, segons s'ha anunciat aquest 31 de gener de 2012, en una roda de premsa. La comunitat educativa i les altres entitats organitzadores han expressat el seu agraïment a tota la societat tortosina per la seva implicació en aquesta iniciativa, que volia renovar el fons bibliogràfic del centre i fomentar la lectura entre els alumnes.

La campanya va arrencar el passat 15 de desembre i va tancar-se formalment el passat 20 de gener, si bé poden continuar-se fent donacions a la pròpia escola en qualsevol moment, tant de llibres com de jocs didàctis adequats a alumnes de 3 a 12 anys. El propi centre, l’Associació de Mares i Pares, l’Associació d’Amigues i Amics de la Unesco de Tortosa, l’Institut de l’Ebre i el col·lectiu d’exalumnes del centre han tirat endavant la iniciativa, que tenia també el suport de la direcció territorial del departament d’Ensenyament de la Generalitat.

La directora de la Mercè, Aurèlia Subirats, ha destacat les moltes donacions que han arribat directament al centre, les que van lliurar-se a l’Institut de l’Ebre i també les que s’han fet mitjançant l’adquisició de llibres als establiments col·laboradors, “moltes d’elles anònimes, però igual de sentides que les que porten nom i cognoms”.

Amb aquestes aportacions, la biblioteca podrà actualitzar el seu catàleg, que havia quedat desfassat, i esdevenir una eina que ajudi “l’objectiu del departament d’Ensenyament de fomentar la lectura. Una de les nostres prioritats absolutes és millorar els resultats acadèmics i per aconseguir-ho la lectura és fonamental”, ha dit, de la seva banda, la inspectora del departament d’Ensenyament, Olga Fernández.

La presidenta de l’Ampa, Anna Cid, ha destacay “el suport que aquesta campanya ha rebut” i el fet que “era una llàstima que un equipament com la biblioteca no pogués rendibilitzar-se plenament perquè el fons havia quedat antiquat i no era apropiat per als temps actuals”. I el representant del col·lectiu d’exalumnes, Toni Gallardo, va recordar que “hem participat en la campanya, fent-nos ressó a través de les eines que el nostre grup té a Internet i a les xarxes socials, però també adquirint un important lot de llibres i amb donacions a títol particular d’antics alumnes”.

Finalment, Toni Pons, de l’Associació d’Amigues i Amics de la Unesco va insistir enla importància de la lectura per a la formació de les noves generacions. “La comprensió lectora és fonamental per a l’aprenentatge. Si no s’entén el que es llegeix no s’aprén bé o no s’aprén. I per això la lectura és un hàbit que cal introduir en els més petits, tant a casa com a l’escola”. Ponts va afegir que “la lectura és una porta oberta al coneixement, però també una porta oberta al gaudi personal i a tot un univers de sensacions i alegries”.



Fotos
Dalt de tot, la roda de premsa de balanç de la campanya.
Aquí baix, exposició dels llibres recollits.