divendres, 11 de març del 2016

L'equip de futbol sala "Equipo EGB 12"


Recuperem en aquesta entrada una foto publicada fa una pila d'anys. Ens la va fer arribar Joan Otero Roselló i la Pilar Lalana ens va ajudar moltíssim a documentar-la, tot identificant la major part de les persones que hi sortien. La imatge, feta al velòdrom de Tortosa, és la d'un equip de futbol sala format per diferents mestres d'escoles tant tortosines com de Roquetes.

Se'n deia "Equipo EGB 12", perquè eren dotze i tots ells mestres d'EGB. Nosaltres en reconeixem fàcilment als que eren o havien estat de la Mercè, com Santos Nieto o Miquel Accensi. Segons ens va indicar en el seu moment la Pilar Lalana, aquesta era la composició de l'equip:

Fila de baix, d'esquerra a dreta: Santos Nieto Barriuso (La Mercè), Rosendo Sánchez Chóliz (Sant Josep), no identificat, no identificat, Miquel Accensi (La Mercè) i Javier Gavaldà (Sant Josep).

Fila de dalt, d'esquerra a dreta: no identificat (era el porter, nascut a Osca i mestre a Ferreries), no identificat, Juan M. Vives (Ferreries), Daniel Tafalla (no era mestre, feia d'àrbitre), Rafael Ramírez (Roquetes), Mariano Lalana Asín (en aquella època, mestre a Sant Josep; abans ho havia estat a la Mercè) i Juan Antonio González Gutiérrez (Sant Josep).

Segons el relat que ens va fer la Pilar, "els quatre que no tenim presents eren més joves, van estar poc temps aquí i per això no en recordem els noms".