dimecres, 16 d’abril del 2014

Com està avui l'antiga Mercè del carrer Montcada (1)


 El 2 d'abril vam passar pel carrer Montcada i vam fer unes fotos de l'estat actual de l'espai que havia de ser la seu de la Generalitat a les Terres de l'Ebre i que, a causa de les retallades, serà de moment un aparcament soterrani. I això el dia que obri, que sembla que encara trigarà un temps.

L'interès que hi tenim, més enllà de com a ciutadans, ve del fet que aquest espai del nucli històric de Tortosa va acollir l'escola de la Mercè entre 1970 i 1982. El casalici, ja desaparegut, havia estat el Seminari de Tortosa i, posteriorment, havia acollit l'institut de batxillerat de la ciutat, conegut a partir dels anys 50 del segle XX, amb el nom, encara vigent, de "Joaquín Bau".
 
Al carrer Montcada va arribar la Mercè a correcuita, quan es va declarar la ruïna de l'escola original, al carrer de la Mercè. I d'allí no vam marxar amb menys velocitat, el novembre de 1982, també per l'estat de conservació de l'edifici. Eren construccions antigues, molt refetes i remodelades al llarg dels anys i que havien patit molt a la guerra... Avui en queda poc menys que el record. I les fotos, per descomptat.