dissabte, 29 de setembre del 2012

L'antic alumne Arturo Vidiella Almela


El degoteig d'imatges d'antics alumnes de la Mercè que podem localitzar no s'atura. És gràcies a la col·laboració de persones, com l'antic alumne Joan Ramírez, que fan una tasca impagable. En aquest cas, el Joan ens fa arribar una imatge de l'antic alumne Arturo Vidiella Almela.

Joan Ramírez ha trobat aquesta foto a una publicació de la gent gran. Ens explica que Arturo Vidiella era de Remolins i va treballar molts anys a Transportes Ebro.

És una foto de l'any 1932. Al bloc n'hem publicat unes quantes d'aquest mateix curs, que es carateritzen per ser totes elles verticals (les fotos escolars són més sovint horitzontals) i per aquesta escenografia amb fons negre i la inscripció "Grupo Escolar de la Merced". També l'"actitud" amb què van retratar els alumnes, amb un llibre a les mans i amb aquesta mirada en tercera persona, com si fos mirant l'infinit...

Una foto com aquesta, del mateix any, va ser elegida pel cartell anunciador de la gran trobada d'antics alumnes que vam celebrar el 7 de juny de 2008. Sense saber llavors la gran collita de fotos escolars que ens donaria l'any 1932, ja vam ensumar en certa forma els trets.


Aquí en teniu altres exemples.