divendres, 16 de gener del 2009

L'experiència del nostre bloc, a la trobada de blocaires ebrencs



Els propers 6 i 7 de febrer se celebrarà a Tortosa i a Roquestes l'Ebrebloc, la trobada de blocaires ebrencs, que arriba a la seva tercera edició. Enguany hi haurà una sessió, ponència, taula rodona o com vulgueu dir-li, dedicada als blocs col·lectius o cooperatius. Ens han convidat a participar-hi i a explicar l'experiència del bloc de la Mercè.

Tot i que ara la cosa està molt més calmada, hem de recordar que el nostre bloc ha estat una mica la sensació blocaire de 2008. No tan sols a Tortosa o a les Terres de l'Ebre, sinó que el seu ressó ha arribat més enllà. No hem buscat ni premis ni recompenses, ni tan sols figurar en rànquings, però hem aconseguit el millor reconeixement que hi ha: que molta gent en parli i que en parli molt bé. En particular que en parlin i en parlin bé persones que no són de la Mercè, ni de Tortosa, ni de les Terres de l'Ebre, però que s'han interessat per una experiència bastant insòlita. Jo només puc dir (i no és per presumir) que tinc uns quants trets pegats en això d'Internet i l'èxit, com es diu en aquests casos, ha sorprés la pròpia empresa.

No és només un èxit quantitatiu, tot i que aquest sigui l'aspecte més visible, tant pel que fa a visites com al nombre d'autors que ha arribat a tenir el bloc. És que el nostre bloc està sent posat com a exemple del que és capaç d'aconseguir Internet. Això passa a fòrums de discussió, a alguns cursos de comunicació i de publicitat i en no poques converses entre professionals del sector digital. Puc donar-ne fe, ja que m'ha tocat explicar la nostra història unes quantes dotzenes de vegades.

No cansaré ningú explicant quins punts de connexió hi ha entre un bloc d'exalumnes i com és possible que la sortida al mercat de l'Iphone, que s'havia de menjar el mercat i arrassar-ho tot, va significar una pujada de vendes de la Blackberry. Això són rollos professionals meus. Però sí que pot dir-se que el nostre bloc permet explicar als descreguts moltes claus de com funciona Internet i molt especialment del que n'espera la gent. Ens ha passat la febrada prèvia al 7 de juny de 2008 i ara anem passant amb placidesa i sense gaire soroll. Però hi ha elements d'aquest bloc que esdevindran un clàssic. I si no, al temps.

Per anar acabant, les dades de la sessió de l'Ebrebloc en què es parlarà del bloc de la Mercè, segons ens ha fet saber l'organització, són les següents:

Dissabte 7 de gener de 2009
16 hores
a la biblioteca de Roquetes (Urbanitzacio Torre d'en Gil s/n)

Podeu trobar més informació al web de l'Ebresfera. Si esteu interessats a assistir-hi (la inscripció és gratuïta), escriviu a l'adreça blocairesdelebre@gmail.com

De fet, jo us recomanaria que assistissiu a totes les sessions que pugueu. Vaig estar a la primera edició (a la segona no vaig poder) i valia la pena.