divendres, 25 de febrer del 2011

Agraïment a l'alcaldessa pedània dels Reguers


Aquest divendres 25 de febrer hem fet un agraïment a l'alcaldessa pedània dels Reguers, Esther Vidal, per reconèixer la seva col·laboració amb els exalumnes de la Mercè. L'exposició "La Mercè. Una història en imatges" pot visitar-se actualment a l'edifici municipal dels Reguers i hem de dir que no hem trobat altra cosa que facilitats.

La foto, curiosament, l'hem fet a Bítem. Hem aprofitat que avui es constituïen les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) de Campredó i de Bítem i que l'Esther Vidal havia d'assistir-hi, convidada pel seu càrrec. Nosaltres també hi anàvem, per motius que no fan al cas, i hem pogut concertar una petita trobada per fer aquest reconeixement del qual deixem aquí pública constància.

Ja fa un any de la Medalla d'Or de Tortosa

Aquesta setmana (va ser el dia 20) ha fet un any de l'acte d'atorgament a la Mercè de la Medalla d'Or de la ciutat de Tortosa. Un dia del tot històric per a tots els hem passat per la nostra escola. Segurament que tots tenim ben presents a la memòria aquells moments, carregats d'emoció, a l'Espai Sant Domènec. Allí no es reconeixia realment res del que haguem pogut fer en època contemporània en pro de la Mercè, per molt que certes coses hagin pogut ser el desencadenant de la distinció, sinó tota una trajectòria que enguany (el proper 7 de juny) complirà 163 anys.

I allí es va dir clar: la Mercè és una escola de bagatge excepcional perquè durant tota la seva història ha estat garantint a peu d'obra la igualtat d'oportunitats, amb la càrrega afegida de fer-ho en moltes etapes amb una migradesa de mitjans que avui ens faria feredat i ens sublevaria si fos la que tinguessin els nostres fills.

La Medalla d'Or és una recompensa merescuda amb tota justícia per la Mercè. Mai més veurem res que sigui igual i, per tant, podrem dir, amb emoció i orgull, que el dia que per fi es va reconèixer el molt que Tortosa li deu a la Mercè, nosaltres hi érem.Fotos que va publicar l'escola a Picassa

Notícies sobre l'acte del 20 de febrer de 2010 aparegudes als mitjans de comunicació digitals