dimarts, 3 de novembre del 2015

Més imatges dels quaderns escolars de Juanita Lleixà (anys 50)


Temps enrera vam publicar (aquí, aquí i aquí) unes imatges dels quaderns escolars de l'antiga alumna Juanita Lleixà Andreu, de la generació dels nascuts el 1943. Aquests quaderns eren un format molt habitual a la dècada de 1950: una mena de monumental calaix de sastre de continguts de totes les matèries, elaborats durant el curs i posats en net i en bonic. Avui en diem dossiers, però malgrat les possibilitats tècniques actuals, i la seva accessibilitat fins i tot per als nens petits, no tenen el preciosisme d'aquests increïbles àlbums. També és veritat que importava més la bona cal·ligrafia que el contingut...

En aquesta entrada publiquem les dues imatges que encara teníem pendents i que, com les altres, ens van arribar a través de Joan Otero Roselló, col·laborador freqüent del bloc, que hi ha pogut accedir gràcies al fet que treballa amb una filla de la Juanita.

Com dèiem en una anterior entrada, l'estat de conservació d'aquests documents no sempre és el millor possible. Si més no, les cobertes pateixen molt, però salvaguarden l'interior... En tot cas, d'aquí la importància de digitalitzar materials com aquests. El dia que el paper es perdi definitivament, podrem conservar si més no això.