dilluns, 14 de gener del 2013

L'actual escola compleix 25 anys (4)


Antoni Perulles ens fa arribar uns comentaris sobre la seva experiència durant els durs anys de l'exili de la Mercè (1982-1987). La mobilització de la comunitat educativa era molt intensa i es multiplicaven les gestions a tota arreu. "Don Antonio" hi participava com a secretari de l'escola. Ens ho explica així:

"La quantitat de gestions per tal de portar a termini la construcció del nou edifici fou descomunal. Les actes del claustre de professors es lliuraven directament al registre de les entrades de l'Ajuntament per mi com a secretari i amb el vist i plau del director, que era Joan Castellà Tafalla".

Ens dóna més detalls: "Aquesta 'lluita sostinguda i vital' ja va nàixer amb una impulsivitat desmesurada dins de l'antic edifici del carrer Montcada. I és que a la sala d'actes s'hi realitzaven les convocatòries que eren, sovint, diverses vegades en un mateix mes".

I el rastre documental de tot aquell moviment? Doncs s'ha perdut. "Vaig passar moltes nits sense dormir tot escrivint aquell ventall de documents. Aquelles actes, dins del seu corresponent llibre, i llurs fulls, i ben expansius, de les redaccions no es conserven".


Anteriors entrades
L'actual escola compleix 25 anys (3)
L'actual escola compleix 25 anys (2)
L'actual escola compleix 25 anys (1)