divendres, 23 de setembre del 2011

Quarta trobada de la generació de les caragoles, el proper 30 d'octubre

La trobada de 2010, al convent de la Puríssima.


La generació de les caragoles celebrarà la seva quarta trobada el proper 30 d'octubre. La festa se celebrarà a l'ermita del Coll de l'Alba i hi és convidat tothom. No és imprescindible ser membre d'aquesta generació per  participar-hi, ja que la trobada és oberta a altres exalumnes, a professors i exprofessors i a tothom que, com resa el lema de la nostra comunitat, senti La Mercè com a pròpia.

La trobada arrencarà amb un dinar, a les 14 hores. El preu per persona serà de 15 euros (euro amunt, euro avall) i es pagarà in situ. No cal fer reserva prèvia, però els podeu avisar que hi anireu confirmant a l'esdeveniment que han creat a Facebook. En acabar el dinar, se celebrarà una missa a l'ermita, que oficiarà Josep Blasco Curto, exalumne nascut l'any 1978 i membre de la generació de les caragoles, també coneguda com a generació de l'exili.

La generació de les caragoles (els trobareu al Facebook) aplega els alumnes que es van veure afectats pel tancament de l'edifici dl carrer Montcada, el desembre de 1982. Fins a la inauguració de la nova escola (l'actual, situada al carrer de la Providència) la Mercè va viure gairebé cinc anys desperdigada per diferents emplaçaments de Tortosa: els sotans del Seminari, els prefabricats de la pujada cap a la Simpàtica, el Casal Tortosí... La denominació de caragoles recorda la provisionalitat d'aquells anys, que van marcar potser el moment més baix de la història de la nostra escola, però també el de màxima lluita i mobilització per aconseguir la nova escola.

El grup, petit però molt cohesionat, aplega principalment exalumnes nascuts entre 1974 i principis dels anys 80. Molts d'ells van aconseguir acabar la seva educació primària a la nova escola, no sense haver passat uns llargs i inacabables anys d'exili a les caragoles.