dijous, 22 de març del 2012

Els nascuts el 1966 en una foto del curs 1974-1975


Aquesta imatge mostra un dels grups dels nascuts l'any 1966, mentre cursaven quart de la llavors EGB. Era el curs 1974-1975.  El mestre era "don" Agustí Subirats, jubilat de fa temps. 38 anys després, la seva filla, Aurèlia Subirats, és la directora de la Mercè. Una bona nissaga familiar.

Aquell curs va ser un any en què, en comptes de fotos individuals, la imatge va ser de grup. Va ser una opció que va sovintejar en aquella dècada. Érem al patí de la Mercè del carrer Montcada: al fons, les vidrieres del gimnàs, i cap a la dreta, el cobert des del qual s'accedia, a una banda, cap al patí exterior (creuant per una sala que havia estat capella), i a l'altra banda, al menjador.

 El 7 de juny de 2008, a la gran trobada d'exalumnes que va aplegar més de 700 persones, els nascuts el 1966 ens vam fer aquesta foto. Hi surten companys que es van anar afegint al grup en cursos posteriors i alguns altres d'altres anys que es van afegir al posat sobre la marxa. A la dreta, "don" Agustí Subirats, com a la foto original. I una mica més a l'esquerra, "don" Joan Redó, que va ser el mestre de primer dels nois (els del 66 vam estar separats per sexes fins a cinquè) i en anys següents, mestre de música i de francès.