dimecres, 17 de setembre del 2008

De vacances a Lisboa



Us faig cint cèntims d’aquesta ciutat amb encant nostàlgic.
Té una dimensió i uns serveis que per ser una ciutat petita no té res que envejar a la resta de capitals europees. A més té el valor afegit de conservar el caliu, l’olor i el sabor de les barriades. Les cases tenen balconades de forja i la majoria de façanes són de manises, algunes amb motius “art déco”. Ciutat cosmopolita, multiracial amb gent vinguda de tot el món al que va ser un gran imperi colonial.


El transport més típic de la ciutat és el tranvia. Lisboa té carrers costeruts i empedrats, els tranvies ajuden a pujar i baixar la ciutat des de la plazo do Comercio, al peu del Tejo fins a les barriades d’Alfama, i el barri de Belem.


El pont Vasco da Gama sobre el riu Tajo, té 17 quilòmetres, és el més llarg d’Europa i està situat al que ells anomenen el Parc de les Nacions, el lloc on es va fer l’Expo ’98. Aquesta zona de la capital em va recordar molt a la Barcelona de les olimpíades i del Fòrum. Es nota la millora d’espais públics, grans infraestructures de cimen, hotels, en resum van modernitzar una part de la ciutat que mira al Tajo

Els concerts i festivals omplen la programació de la ciutat, vam escoltar Fado per allò de -ja que estem aquí; però a mi no m’agrada el trobo soso i melancòlic.
Clara Masip, vaig estar a Belem escoltant a Toni Allen, estil afrobeat una mescla entre jazz i funk que es va posar de moda en alguns països africans als anys 70, això si que m’agrada, i Rabih Abou-Khali el mestre del llaüt el seu estil és mescla de l’àrab i jazz també espectacular, em fa gràcia explicar-t’ho a tu, perquè en una entrada teva al bloc em recomanaves els concerts a la fresca de Belem. Pos mira vaig estar i vaig pensar en tu.

I museus més no en vulguis, i palaus d’estil manuelino també i castells moros també. La cuina: abadejo, molt d’abadejo, cuinat de totes les varietats.

Hi ha llocs on he anat i no tornaria per res del món, a Portugal tant prompte com tingui l’oportunitat tornaré.
si, la foto justeta, una mica més i no surto i el tranvia no és veu