dilluns, 19 de maig del 2008

FINAL DE CURS A MALLORCA PROMOCIO DEL 68


Els alumnes nascuts al 1968 i alguns altres nascuts abans vam aconseguir, (desprès de vendre quantitats industrials de lotería, bosses i rifes) anar a Mallorca. Sí senyor, i dic vam aconseguir perquè, a part dels calerons que costaba anar de viatje amb vaixell i avió, ningú o sigui cap professor s`atrevía ja a anar a responsabilitzarse dels irresponsables de 8è.Però va sortir D. Antoni Perulles que amb la seva esposa i un altra mestra i la filla d`aquesta hens van portar al desitjat viatje i ... que requetebé que me ho vaig passar. Aquí tinc a Rafel que afirma que ell també se ho va passar molt bé.

Hola ! Aquí va una foto ben curiosa. La va fer un company de feina (Tomàs Serrato), que va cursar parvulari al cole.Ell la va fer quan feien les obres per fer l`actual biblioteca. A la vista de tots va quedar aquesta pissarra, que es pot llegir la data (25-2-1954). Ja tenía uns quants anys, peró pareix que volía estar present en aquest 160 aniversari. Així és que aquí la tenim.

Fotos Excursió Curs 1969Aquestes fotos m'he les ha facilitat la meva companya Angels Zaragoza, de l'excursió que varem fer un dia a la platja.

Manifest blocaire contra el transvasament

Els blocaires volem sumar-nos al rebuig que el projecte de transvasament de l'Ebre a Barcelona ha generat a la societat civil del territori. Considerem que la mesura no està justificada i que la canonada que ha d'unir la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) amb la d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) serà una infraestructura permanent que perpetuarà la dependència hídrica de l'àrea metropolitana de Barcelona.

-Per tot això, denunciem l'alarmisme i la manipulació que el govern català i l'Agència Catalana de l'Aigua estan fent de la falta d'aigua i de la insuficiència de les últimes pluges, per justificar el transvasament de l'Ebre a Barcelona. A més, reclamem una informació transparent sobre la millora de la situació dels pantans i també de les aigües subterrànies de les conques internes de Catalunya, ja que l'últim episodi de pluges també ha degut recarregar els aqüífers.

-Denunciem que aquesta política respon als interessos especulatius que pretenen consolidar un model de territori insostenible, de creixement sense límits, que perjudica les Terres de l'Ebre i la resta de territoris perifèrics. Els transvasaments reforcen el consum d'aigua de les grans conurbacions urbanes i les noves zones residencials; generen més expectatives de consum insostenible, d'especulació urbanística, i de destrucció del territori, perquè al mateix temps també fomenten un ús desmesurat de l'aigua, tant a les cases com a les indústries. Els transvasaments no són la solució, sinó l'estalvi, la reutilització de cabals, la recuperació d'aqüífers contaminats i la dessalació.

-Advertim que no es pot parlar de transvasament temporal degut a la sequera, ja que això és un insult a la intel·ligència de la població de Barcelona i de la resta del país. La mesura no contribuirà a canviar el model de gestió del consum, ja que no es revisaran ni es limitaran les concessions a indústries, urbanitzacions, nous regants o complexos turístics. L'ampliació del minitransvasament a Barcelona afavorirà un projecte, la interconnexió de xarxes, al qual la Generalitat va voler renunciar perquè no complia els principis de la nova cultura de l'aigua.

-Fem una crida a la dignitat i la responsabilitat de la classe política de les Terres de l'Ebre, especialment als càrrecs electes de tots els partits polítics, perquè sàpiguen estar a l'altura i defensen els interessos del territori, davant d'aquest engany flagrant als ciutadans, que van acudir a les urnes confiant que els transvasaments ja havien quedat enterrats, i que Catalunya apostava per consolidar la nova cultura de l'aigua.

-Reiterem la nostra oposició a qualsevol transvasament i a la interconnexió de xarxes inclosa en el decret de sequera, ja que obre la porta a d'altres transvasaments, i manifestem el nostre suport a la dignitat de les Terres de l'Ebre, a la Plataforma en Defensa de l'Ebre i qualsevol altra entitat o col·lectiu que compartisca la causa i l'objectiu d'aturar aquest tipus de projectes. Per tant, donem tot el suport a la convocatòria la manifestació del 18 de maig a Amposta, així com a les properes accions que en el mateix sentit es puguen anunciar en els propers dies.

Ebresfera (Terres de l'Ebre), 15 de maig de 2008

Curso 1974-75 8º EGB


Hola, soy Shane
Esta es la única foto que conservo del cole.
Creo que era el curso 1974-75 (8º EGB)
Supongo que algunos de vosotros también la tendreis.
Cuando la miro pienso: ¡parece que fué ayer! y sin embargo
han pasado 33 años, aunque os recuerdo muy bien a todos, incluso
vuestros nombres, así como también a nuestros profes: Da. Montse,
D.Santos, D.Miguel y D. Juan.
Me hace mucha ilusión tener esta oportunidad de volver a veros en la
fiesta del 7 de Junio.
Hasta pronto.