dilluns, 4 de febrer del 2013

Un homenatge digital a Migueli i a "La Familia Armando Ruido" (2)

Youtube n'és ple del record del mític grup musical tortosí "La Familia Armando Ruido" i del nostre company de la Mercè Miquel Zaragoza Vileta, Migueli, traspassat l'1 de juny de 2012 a Esterri d'Àneu. Publicarem alguns vídeos que són a la xarxa i que ens portaran a la memòria la crítica social desacomplexada i sense manies que practicava aquell grup, amb Migueli al capdavant com a veu solista. Avís per ànimes exageradament sensibles i esperits lírics: el missatge d'aquesta música no és amable, ja que "La Familia Armando Ruido" si alguna cosa tenia era la de parlar clar i sense embuts.

Per això la Tortosa de sempre va actuar com va actuar fa una vintena llarga d'anys i Migueli va acabar exiliat personalment i laboralment al Pirineu. I avui? A Tortosa no se sap mai, però amb la que està caient i amb el desprestigi generalitzat de l'establishment polític i econòmic que regira les cireres, potser pensaríem que "La Familia Armando Ruido" encara feia curt.

Els vídeos que publicarem en aquesta i en dues properes entrades van enregistrar-se tant a les actuacions del grup com als seus assaigs. També podeu gaudir dels vídeos d'homenatge que els amics de Migueli, sobretot de la seva llarga etapa al Pirineu, van penjar a la xarxa després de la seva mort.