dimarts, 21 de juliol del 2015

Aniversari de la Biblioteca "Marcel·lí Domingo": evocació de les biblioteques tortosines, molt vinculades a la Mercè


Aquest 20 de juliol, la Biblioteca "Marcel·lí Domingo" de Tortosa ha complert nou anys. Com tots sabeu, aquest equipament es va aixecar sobre el terrey on havia existit l'antic convent de la Mercè, als edificis del qual es va crear la nostra escola, l'any 1848. Amb motiu de l'aniversari, els responsables de la biblioteca han elaborat una interessant presentació animada, que repassa la història de les biblioteques tortosines, des de la creació de la primera, l'any 1932, fins a l'actualitat.

Veure aquesta presentació ens permet comprovar que les biblioteques tortosines han tingut una gran vinculació als espais de la Mercè. I no tan sols perquè l'actual "Marcel·lí Domingo" estigui al que va ser la Mercè original (o "històrica", com de vegades algú l'ha anomenat). És que la primera seu, el 1932, va estar als baixos de l'Institut de Batxillerat, al carrer Montcada, en un casalici, antic convent de jesuïtes, que allotjaria la Mercè unes dècades després, entre 1970 i 1982.

Per bé que no es tracta, estrictament parlant, d'història de l'escola, creiem molt interessant aquest material. Ens permet repassar una part de la història de Tortosa i reconèixer moltes cares i estampes que ens remeten a la nostra època escolar. Algunes sí que directament vinculades amb la Mercè. Us animeu a posar noms?

En tot cas, l'evocació, tot i el seu caràcter general, és de les que valen la pena. Agraim a l'equip actual de la Biblioteca aquest recull: ens ha alegrat molt veure'l. Gaudiu-ne vosaltres també.

Podeu veure la presentació clicant en aquest enllaç.