dimecres, 18 de setembre del 2013

Diumenge 22 de setembre, "bateig" de l'estadi de futbol Josep Otero Gendre



La família de l'antic alumne de la Mercè Josep Otero Gendre ens informa que diumenge vinent, 22 de setembre, es farà el "bateig" de l'estadi municipal de futbol de Tortosa amb el seu nom. Josep Otero, que va morir el passat 6 de març (cliqueu aquí), va ser possiblement l'esportista més emblemàtic de la Tortosa del segle XX. La decisió de posar el seu nom al camp de futbol, adoptada per unanimitat de totes les forces polítiques a l'Ajuntament, fa justícia a un futbolista que, com a jugador, va viure l'època de més esplendor del CD Tortosa, però que com a entrenador va ser un segon pare per a generacions i generacions d'esportistes.

Segons ens fa saber Joan Otero Roselló, la descoberta de la placa amb el nom del seu pare es farà durant els actes de presentació del primer equip del CD Tortosa i dels seus equips de futbol base. La festa començarà a les 16.30 hores, amb la presentació de la base. A les 17 hores es jugarà el partit de presentació a l'afició del CD Tortosa, que tindrà com a rival la UE La Cava. Justament abans es farà l'acte en memòria de Josep Otero Gendre.

Joan Otero ens diu que "ens sentim molt orgullosos d'aquesta distinció". I també ens comenta, no sense emoció, que "voldríem fer-vos-en sabedors perquè considerem que tots vosaltres també sou protagonistes d'aquesta menció i estem segurs que el nostre pare, Josep Otero, el senyor José, el senyor Pepe, se sentirà molt emocionat de tenir-vos al costat".

"I si no podeu estar", afegeix el Joan, "penseu un momentet que entre el Roser i les muntanyes dels Ports hi ha un raconet on podem sentir-nos tots units evocant els records que tenim de Josep Otero. Les seves lliçons per ser futbolistes, però també de ser homes de profit, d'escoltar més que de parlar, de donar més que rebre, d'alegries contingudes i de disgustos matisats. De la importància de la família en l'educació dels xiquets, que al contrari se'l respecta igual que es respecta un company. D'estimar el que fem, de saber què és compromís, què és sacrifici i que entre les mans tenim una cosa tant valuosa com és el futur d'un xiquet i que per aixó s'ha de ser un artista per saber-lo modelar i preparar-lo per la vida".

Joan acaba dient-nos que "si tot aixó pot ser asumit per tots aquells que passen i han de passar per l'Estadi Municipal de Futbol Josep Otero, tenim molt de guanyat".