diumenge, 19 de maig del 2013

Com està l'antiga Mercè del carrer Montcada...

Aquesta setmana passàvem pel carrer Montcada de Tortosa i vam fer unes fotos de com estan les obres (o potser seria millor dir les no-obres) de la que algun dia acabarà sent, se suposa, la seu de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. Com hem explicat en anteriors ocasions, el projecte es troba aturat a causa de les retallades pressupostàries. Però pel que es veu a simple vista, ni tan sols s'ha obert l'aparcament soterrani, que ja estava acabat i que s'havia anunciat que ja es posaria en servei amb independència de l'ajornament de l'edifici.

Lògicament si ens interessa què passa sobre aquest projecte és, més enllà de ser contribuents preocupats per les retallades, que afecta un espai molt important per a tots els que vam anar a l'escola de la Mercè, durant la dècada i escaig que va ser-hi instal·lada. Un pas efímer si el comparem amb els 120 anys que el col·legi va estar instal·lat a l'antic convent mercedari del carrer de la Mercè (d'aquest doble origen va sorgir el nom del centre) o els 25 que ja porta al barri del Rastre, al carrer de la Providència.

Però una etapa que correspon amb l'època escolar d'algunes de les generacions més actives en tot aquest moviment d'antics alumnes (amb el degut respecte per generacions anteriors, que potser no són tan visibles perquè han arribat tard, per edat, al món d'internet).

No ens vam poder estar de fer algunes fotos d'aquest espai del nucli antic de Tortosa, que no sabem si definir com a buit o com a mig fer. En tot cas, és difícil no sentir una certa punxada quan el recordem com un indret que bullia de vida...