dimarts, 20 de maig del 2008

Anem resolent problemes

Algunes persones heu fet saber que escrivieu una entrada i que no hi havia forma que surtís publicada. Ho he estat mirant i ha detectat un dels possibles orígens del problema.

Quan escriviu, a baix teniu dos botons. Un, de color taronja, que posa Publicar Entrada. Un altre, de color blau, que diu Guardar Ahora.

El de guardar serveix per anar guardant el text mentre escriviu. Així si la cosa es penja no perdeu el que ja teniu fet. No obstant, si cliqueu Guardar Ahora al final de tot, el sistema de Blogger us guarda el text com a esborrany, però no el publica. Perquè l'entrada surti de forma efectiva al bloc, cal clicar damunt de Publicar Entrada.

Jo, com administrador del bloc, tinc accés a totes les vostres entrades i he "publicat" alguns esborranys que he trobat abandonats a la rebotiga del bloc. Si fos el cas que era un autèntic esborrany que encara no havieu acabat, aviseu i ho retiro. Per la forma que tenen els textos no m'ho sembla, però ja direu...

Aprofito per tornar a aconseller a les persones que pengen fotos que, primer, les escannegin el més grans que puguin; i, segon, que a l'hora de pujar-les us fixeu que poden posar-se grans, mitjanes o petites. Trieu preferentment grans. Feu atenció que, un cop publicades, si cliqueu damunt, s'obren a la mida que tenen i ens permeten a tots fer el xafarder i reconèixer-nos..., sempre que la foto sigui gran en origen.

Espero que aquestes explicacions no siguin excessivament feixugues i s'entenguin.

PROMOCIÓ 1969




Aquesta foto, és dels nascuts al 1969, per fi una fotografia de quan erem petits, quina il-lusió m`ha fet veure`m a la foto, quins moments de records, de devó no sé com explicar-ho, suposo que molts us sentíu igual, jo personalment no tenía res de la época escolar i m`ha emocionat molt moltíssim, i tot aixó gràcies a Maite Lopez Lara que molt amablement la buscat pel " baul dels records" i finalment la localitzat. Al revers de la foto posa que la data que es va fer la foto és el 26 deMaig de 1976. Ah! jo sóc la Tere Arcos. Us espero en molta il-lusió al dinar.

El somni d'un col·legi nou


Hola a tothom. Sóc Josep, publico la foto en que sortim uns quants de la quinta del 1978 (generació que també pertany a la de "les caragoles") per a que també tinguem presència al blog.
Em van apuntar al col·legi el curs 82-83, el primer d'aquells cursos en que el centre hagué de fer front el greu problema de no disposar d'edifici propi. Jo era un xiquet de cinc anys, ara intento imaginar el gran l'esforç que es necessità per tirar endavant l'escola, oferint un ensenyament molt bo en condicions ben adverses. Vaig començar als baixos del Josepets, després vaig fer 1er i 2on a uns locals també prop també de la plaça del Rastre i 3er a les caragoles de la simpàtica. Recordo que un dia ens van portar a veure els terrenys d'una antiga fàbrica de gas on farien el col·legi nou... nosaltres ho vèiem com un somni, però d'aquesta manera ens van encomanar la il·lusió que professors i pares tenien pel futur del col·legi, il·lusió que necessàriament va anar acompanayada de mobilització i manifestacions. I per això a 4rt vam poder estrenar el col·legi nou. Gràcies a tots els qui van fer possible que la Mercè tirés endavant donant-nos un ensenyament de qualitat i, finalment, amb un edifici digne.
Fins el dia 7.

MI PRIMERA FOTO

Esta es la foto ke me hicieron para mi primera inscripcion en la merced y a mi lado sta Luis Platero, era mi novio de parvulos, siempre juntitos para todo, me acuerdo ke me cogia de la mano en la fila, siempre juntos a todos lados, y como dice la cancion: COMO HAN PASADO LOS AÑOS, LAS VUELTAS QUE DA LA VIDA . . . . .

viaje fin de curso a mallorca, gen.64


Vaya semanita ke pasamos, estoy con la vicki y unos chicos de santander ke estaban tambien de fin de curso. Me acuerdo ke nos toco ir en el mismo camarote con dos profes, creo ke uno era don juan redo, y como no nos hacia ninguna gracia pasamos toda la noche ke duro el viaje en la cubierta, al llegar a mallorca estuvimos todo el dia con los ojos pegados de lagañas.Dimos un poco de guerra, pero de la de antes, todo ha cambiado mucho, alguien tiene mas fotos del viaje?

cuerpos danone

Jo se que tindré problemes, peró no ho he pogut resistir. Hem perdone-ho. Gracies!!!!

Aquell estiu a Mallorca jo només tenia ulls per una MADRILEÑA, pero que tontos que erem.

Problemes amb el bloc

Alguns usuaris del bloc esteu tenint algun problema per penjar entrades o comentaris. Estem mirant d'esbrinar què està passant. Heu de tenir en compte que això no és un web que controlem nosaltres, sinó un servei que presta Blogger i que estem a expenses del seu funcionament.

Una part dels problemes venen segurament de l'èxit de participació que té aquest bloc. Tingueu present que Internet té una tendència natural a col·lapsar-se quan se'n fa un ús intensiu. És més, un defecte particular de Blogger és que, de vegades, hi ha una mena de "desconnexió" (ho explico de forma no tècnica perquè s'entengui). Tu pots estar escrivint, però quan vols publicar no et deixa. Et pot sortir contestant que s'ha perdut la connexió amb Blogger, el més habitual, o amb altres excuses com el no reconeixement de la contrassenya.

A banda d'aconseller que ens armem de paciència, estem mirant si podem millorar-ho d'alguna forma, tot i que les nostres possibilitats són més aviat limitades.

Deixeu-me afegir una cosa. Comprenc la inquietud de persones que volen col·laborar i es troben amb dificultats per fer-ho. Però penseu que el manteniment d'aquest bloc és una feina altruïsta que s'ha de compaginar amb la feina de la qual tots mengem. Per tant, doneu-nos una mica de marge i no ens posem nerviosos.

LA MÀGIA DELS RECORDS... GENERACIÓ DELS 30 al 64




Hola a tots,
Sóc Imma Monserrat Cabanes, del 64.
Com heu vist als comentaris també estic enganxada al blog i a reviure la màgia dels records.
De vegades els records dolents guanyen la partida, però en aquest blog estem revivint els millors moments, és fantàstic com venen a la memòria tantes coses, i com les emocions compartides amb tanta gent surten a la llum.
Fent una mica d’història:
Vaig anar a La Mercè només tres cursos, 6è, 7è i 8è.
Jo, juntament amb un grup de diferents edats que ens vam matricular el mateix curs, veníem d’una petita escola privada de xiquetes que acabava de desaparèixer, “El Sagrat Cor” de Doña Carmen Coma.
Nosaltres vam arribar a La Mercè el curs que va morir Franco, era el primer cop que compartíem aula amb xiquets (el pati era separat, recordeu).
La Mercè ja estava a l’Institut Vell i ja amenaçava ruina.
Jo era de la classe de Doña Ma. Cinta, que era també el seu primer curs a La Mercè.
Ara visc fora, i us he perdut a tots la pista, només segueixo una bona amistat amb Rosa Ma. Solé. Però us recordo a tots.

Ma mare Lourdes Cabanes també va ser alumna de La Mercè, ella i tota una colla de la seva època (són mes o menys de la generació del 33) que encara es troben de tant en tant s’han animat ha assistir a la Festa del 7 de Juny.
Poso una foto de les seves amigues feta a La Mercè amb la mestra Doña Carmen Martorell que era la mare de la nostra Doña Montserrat Viladrich. També una foto de ma mare, d’aquelles tant tradicionals, amb mapa, “xinito”,etc. I una foto meua que me la van fer a La Merce, crec que a 7è. Veureu com ens hi semblem.
La germana de ma mare Ester, també va ser alumna de La Mercè i també la seua iaia Dolors Princep nascuda el 1883. Tota una nissaga!
No crec que jo pugui venir el dia 7, però per a mi aquest blog ja ha estat una gran trobada. Una abraçada a tots i gràcies als que ho heu fet possible.
CRAKS de la organitzacio, ja començo a estar "nervios", podrieu dir quanta gent aproximadament esta apuntada al dinar ( al mateix preu, de la quinta del 59/60)

gracies per la feina que esteu fent.
Atenció NENES del 64/65, especialment PILI LALANA, DULCE FERNANDEZ, I MONICA REDON, la meva germana ROSA M. SOLE, m'ha dit que us comunique que JA S'HA INSCRIT per al dinar del dia 7, te moltes ganes d'estar totes juntes ( mare de deu de la cinta.....) i jo com a germa gran us o comunico.


(te problemes informatics).

ELS DEL 68 A MALLORCA







Aquestes fotos son de l`estada a Mallorca . Un grupet que estabem al" holl" del Hotel Impala, esperant que vingués l`autocar per portar- nos al aeroport de tornada a Tortosa. I les altres son al costat de la catedral en una sortida cultural.

PROMOCIÓ 1968


Aquesta foto ja la va penjar Susana, peró aquesta potser es verà més bé, pues la podrem ampliar i vere les caretes de inocents que fem tots.La mestra es Dña. Josefina i el curs no recordo bé, penso que era 4 art.