dijous, 16 de juliol del 2009

Nova enquesta

Arran d'una conversa digital en un altre bloc sobre el nom de futurs equipaments a Tortosa, ha sorgit la idea de batejar algun dels futurs centres escolars que cal construir amb el nom de Montserrat Viladrich. Sense cap mena de dubte, hi ha molts professors de La Mercè que es mereixerien un reconeixement d'aquestes característiques. Montserrat Viladrich, si de cas, seria un símbol representatiu del conjunt (és la meva opinió), com per exemple Maria Cinta Curto, que ja dóna nom a una altra escola de Ferreries.

Com que l'enquesta no permet deixar comentaris, si voleu suggerir algun altre nom, podeu fer-ho deixant comentaris aquí. O obrint noves entrades, és clar.

Us sembla que podríem demanar de forma pública o menys o oficial que algun d'aquests futurs centres portés el nom de la nostra mestra? No conec exactament com va anar el tema del bateig del CEIP Maria Cinta Curto, però crec (corregiu-me si m'equivoco) que va ser més aviat iniciativa d'entitats i no tant dels seus antics alumnes. Però sí que conec un cas del Vendrell (al costat d'on visc), on un grup d'antigues alumnes d'una professora que es deia Teresina Martorell no va parar fins aconseguir que una escola portés el seu nom. Pel que sé del cas, la Teresina Martorell era la Montserrat Viladrich del Vendrell.

També està clar que donya Montse ja té dedicat un carrer a Tortosa i que potser això ja és prou homenatge. Per això també podríem suggerir noms no menys emblemàtics, com podrien ser el de Santos Nieto, Pepita Sol o Carme Martorell. Què us sembla?