divendres, 8 de juny del 2012

Aquest dissabte, activitat commemorativa de l'aniversari de la Mercè

Com ja hem publicat en els darrers dies, aquest dissabte, 9 de juny, farem una activitat commemorativa del 164è aniversari de la fundació de la Mercè de Tortosa, l'escola pública més antiga de Catalunya. És un costum que els exalumnes vam posar en marxar a partir de la gran trobada que vam organitzar el 7 de juny de 2008, data en què es recordava el 160è aniversari.

Enguany, la celebració és d'un to relativament menor, perquè aquest mateix 9 de juny al nucli antic de Tortosa, on hi ha l'escola, la Xarxa per la Convivència organitzava una completa jornada d'activitats participatives i socioculturals, l'ArtXiBarri 2012. Ens va semblar d'allò més oportú no contraprogramar. Però és més, el col·lectiu d'exalumnes, que som majoritàriament fills del nucli antic, compartim els objectius de la Xarxa per la Convivència.

La nostra aportació serà l'exposició "La Mercè. Una història en imatges", complementada pel fons gràfic familiar Ramírez-Sabaté. Com explicavèm aquí, l'exposició, que s'estava agafant un període de descans després de dos anys de tournée per Tortosa i les Terres de l'Ebre, torna a Tortosa per unes hores. Podrà visitar-se al vestíbul de l'escola (carrer Providència 11-15) aquest dissabte, de les 4 a les 7 de la tarda.

A més, al matí també podreu veure la versió audiovisual de l'exposició a la Cafeteria dels Amics dels Castells (Portal del Romeu 10), on ja va estar l'estiu passat.  Val la pena passar a veure-la perquè hi surten imatges que no són a l'exposició "física".

A part del recordatori de les activitats, pengem unes fotos del muntatge de l'exposició al vestíbul de l'escola. Volem destacar la col·laboració de l'Ajuntament de Tortosa, que ens ha cedit els suports; la gestió de la Xarxa per la Convivència, i les facilitats que ens ha donat la direcció de l'escola. A més, agraim l'ajut que ens han donat dues persones: Andrés Borràs, el conserge de la Mercè, i Laila Aataoua, alumna de l'institut Cristòfor Despuig de Tortosa, que està fent una estada de pràctiques a la Mercè. Com podeu veure a les imatges, ens han fet un cop de mà en la part més feixuga de la feina.