divendres, 9 d’octubre del 2015

La sala d'actes del carrer Montcada (2)


En l'anterior entrada (cliqueu aquí), parlàvem de la sala d'actes que vam conèixer els alumnes de la Mercè del període 1970-1982. Aquella sala, amb aquella configuració i aspecte, era fruit de les obres que la direcció general de Regiones Devastadas va fer als anys 50 del segle passat, després de les destrosses que la Guerra Civil va ocasionar a l'edifici del carrer Montcada, en aquella època institut de batxillerat.

Vam publicar una de les fotos dels actes d'inauguració de les obres, l'1 de setembre de 1956. Ara publiquem la perspectiva contrària, la de la presidència de la inauguració, que se celebrava precisament a la sala d'actes.

De dreta a esquerra, hi apareixen: Esteban Albacar, alcalde de Tortosa; el bisbe, Manuel Moll; el director de l'Institut, Mariano Hernández; i el director general d'Ensenyament Mitjà, Lorenzo Vilas López. No tenim identificada la persona de més a la dreta.

Tornem a recordar que aquestes imatges, tot i pertànyer a una època molt anterior, tenen un interès obvi per a unes quantes generacions d'antics alumnes de la Mercè, que van passar tota la seva vida escolar, o bona part d'ella, entre aquestes parets. La fotografia, com les de les anteriors entrades, prové del llibre "L'Institut de Batxillerat de Tortosa", publicat per l'Institut "Joaquín Bau" el 1982 i del qual en va ser l'historiador  Ramon Miravall Dolç (Roquetes, 1940).