dijous, 5 de maig del 2011

Acte de commemoració del 163 aniversari de la Mercè, el proper 4 de juny

El 7 de juny es commemora el 163 aniversari de la creació de l'escola de la Mercè. Quan ara fa tres anys, va celebrar-se la gran trobada d'exalumnes, es va decidir que cada any s'organitzaria alguna activitat al voltant d'aquesta data. I com que la data en qüestió s'acosta, és hora que us anem avançant esdeveniments i que us demanem que reserveu una petita estona a la vostra agenda per participar en les activitats que es faran.

La data és el 4 de juny. Ja sabeu que vam quedar que seria sempre el dissabte més proper al 7 de juny. Enguany és el dia 4. L'hora, les 11 del matí. I l'acte, una visita guiada a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, que, com sabeu, s'aixeca on va estar la Mercè original.

La visita permet conèixer a fons l'edifici actual, però també inclou pinzellades de la història d'aquest indret de Tortosa, així com una explicació de les activitats que desenvolupa la biblioteca i els recursos que podem trobar-hi. Sincerament, creiem que val la pena, perquè per molt que coneguem la biblioteca, podrem aprendre coses que en desconeixem.

A més, la jornada del 4 de juny tindrem l'oportunitat de tornar a veure l'exposició commemorativa de la Mercè que vam tirar endavant els exalumnes, un altre cop a la Biblioteca Marcel·lí Domingo. Però en aquesta ocasió, amb algunes imatges noves que s'han anat incorporant en els darrers temps. És una oportunitat única en sentit literal: per qüestions de calendari de la Biblioteca, l'exposició només podrà ser-hi el 4 de juny. Després, les fotos viatjaran a altres ciutats, on també s'exposaran, i durant alguns mesos no podran veure's un altre cop a Tortosa.

Tancarem l'activitat amb un refrigeri i una estona de bona conversa. Serà, en definitiva, un acte petit i modest, però que esperem gaudir amb intensitat, perquè el motiu s'ho val prou. Serà també una ocasió de renovar el vincle amb la Mercè que els exalumnes, els antics professors i moltes altres persones, portem al cor.

En els propers dies anirem trucant telefònicament a les persones que ens han deixat les seves dades, per convidar-les personalment. No cal dir que agrairem els qui llegiu això que ens ajudeu a fer la bola grossa. Podeu confirmar la vostra assistència enviant un correu a info@consultoralocal.com