dimarts, 22 d’octubre del 2013

Recordant la inauguració de l'actual escola, al carrer de la Providència

Feia molt temps que anàvem al darrera d'aquestes fotos. El 21 de desembre de 2012 vam publicar una entrada (aquesta) recordant que feia 25 anys de la inauguració de l'actual edifici de l'escola, al carrer de la Providència de Tortosa. I al Facebook va sorgir d'immediat una demanda sobre les fotos d'aquell dia. No teníem més que les oficials i alguna de molt general, però els antics alumnes que van viure aquella jornada històrica volien veure'n més. En particular les de les danses tortosines que aquell dia es van ballar.

I ves per on, deu mesos després, l'antiga alumna Pili Muñoz Nieto ha fet saber avui, també al Facebook, que tenia guardades algunes d'aquelles fotos. I a demanda nostra, i per a satisfacció de tothom que esperava, les ha penjat ràpidament. També ens les ha enviat perquè poguéssim publicar-les al bloc. Pili Muñoz és de la generació dels nascuts l'any 1972 i li va tocar viure en persona els anys de l'exili: aquells cinc anys en què la Mercè va estar escampada per mitja Tortosa, mentre el seu futur perillava, després de l'evacuació a correcuita de l'edifici del carrer Montcada, i que ara coneixem com a "generació de les caragoles".

La Pili ens ha enviat més material d'aquella època, que publicarem en una entrada posterior. També ens ha ajudat a documentar les fotos de la ballada durant la inauguració. Ens recorda que ella és la noia amb el vestit verd i que apareix ballant amb Ricardo Codorniu, que era qui els ensenyava a ballar les jotes. En alguna altra imatge, la Pili surt ballant amb Joan Manuel Favà. De la resta d'integrants d'aquell quadre de ball la Pili no té records tan nítids, ja que eren nois i noies d'altres cursos (són més petits, efectivament. Però té a la memòria noms com Bea, Ricardo, Dolos i José Luis.

Com sempre en aquests casos, demanem la col·laboració de tothom per acabar d'identificar les persones que surten a les fotos. Ja sabeu, és molt senzill, podeu deixar comentaris aquí mateix, o al Facebook si ho preferiu. I per cert, més fotos en una propera entrada...