dimarts, 3 d’abril del 2012

De 1920 o de 1912?


Fa uns pocs dies, publicàvem unes fotos localitzades pel Joan Ramírez, que mostraven un grup de voluntaris de Creu Roja i les persones participants en una col·lecta per les tropes espanyoles del Marroc (cliqueu aquí). Les fotos, provinents de retalls de premsa, estan datades aproximadament el 1920. Però vet aquí que el Joan Ramírez acaba de descobrir una altra foto del mateix tema, presa el mateix dia, que estaria datada el febrer 1912. És la que encapçala aquesta entrada.

El problema d'identificació d'aquestes imatges és que, com ens comenta el Joan, no ha pogut localitzar les pàgines senceres de les publicacions en què van aparèixer. Només ha trobat retalls.

Aquest retall té un fotomuntatge peculiar, amb la foto de qui era president de la Creu Roja de Tortosa, Reinaldo de Brea. I un detall, la foto general va captar-se al pati de la Mercè, com les altres, però és un presa diferent, com pot comprovar-se veient que algunes de les persones que hi surten tenen altres postures.

Per aclarir el ball de dates, no ens queda altra que fer una crida a les persones que puguin tenir alguna altra informació al respecte. Hi reconeixeu algun parent? En podrieu tenir alguna notícia per via familiar?