diumenge, 18 de març del 2012

Us recomanem el bloc del barri del Rastre

Ens permetem aconsellar-vos que visiteu el bloc de l'associació de veïns del barri del Rastre. Ja sabeu que és el barri on hi ha la Mercè actual (des de fa 25 anys). De fet bona part de la vida del Rastre passa per l'escola i aquesta és un espill que reflecteix amb notòria exactitud la realitat d'aquest barri, un dels més tradicionals i populars de la ciutat de Tortosa. Podeu entrar-hi clicant aquí.

El bloc del Rastre explica moltes històries del barri. Documenta gràficament, per exemple, la transformació urbanística que està fent la zona en els darrers temps. També explica històries humanes i personals del veïnat, present i històric: és molt aconsellable la petita recerca que han fet sobre les Lluquetes, unes figuretes de pessebre que van produir-se al Rastre durant la segona meitat del segle XIX i el primer terç del XX.  I cada estiu narra les festes majors del Rastre, amb fotos i vídeos, pràcticament en directe: és una experiència 2.0 molt interessant.

El bloc del Rastre acaba de sumar 15.000 visites. És un bloc modest i sense pretensions, però molt aconsellable per tothom que recordi l'esplendor del nucli antic de Tortosa, molt malmesa en les darreres dècades arran d'errors històrics en el creixement de la ciutat, que trigarem molt més temps a aconseguir reparar o revertir. Els que ara superem els 40 anys i vam ser alumnes de la Mercè, érem en una immensa majoria fills dels barris del nucli antic. És un motiu més per passar-se de tant en tant per aquest racó d'Internet, que per molts motius és germà d'aquest.