dissabte, 12 de juliol del 2008

Acabem d'arribar a les 200.000 visites

Només perquè quedi constància del fet, fa un moment el bloc ha superat les 200.000 visites. Recordeu que aquesta xifra correspon a les pàgines vistes. En l'altra magnitud, de visites úniques, que vaig explicar en un post anterior, estem en 55.200. Cliqueu aquí si voleu llegir l'explicació del que signifiquen aquestes dues formes de comptar les visites a un lloc d'internet.

Sembla mentida fins on ha arribat aquest bloc. Ningú s'ho podia pensar quan el vam posar en marxa el passat 5 d'abril, com hem dit en altres ocasions. I és més, tant que parlem de la baixada que ha fet tot plegat desprès de la Trobada d'exalumnes del 7 de juny (no fa ni cinc setmanes, i a vegades sembla que hagin passat anys, la qual cosa no sé si és bona o mala senyal), però resulta que des d'aquell dia i el d'avui hi ha hagut 80.000 visites.

No podem oblidar tampoc que, tot i que ara quedem actius sobre una desena dels autors, n'hem arribat a tenir vuitanta. Els descens també és normal, per tot allò de l'anticlímax i tal. Però també s'ha de matisar, en positiu, que una part dels autors originals volien penjar una imatge o un comentari i res més. Si fos apropiat parlar en termes de pèrdua d'autors, que no és apropiat, hauríem de dir llavors que alguns ja estaven perduts després de la primera, i única, col·laboració. Consti no obstant que no m'agrada expressar-me així, perquè encara sembla que ens haguem de justificar d'alguna cosa.

Una altra dada interessant és que hem superat també les 400 entrades, gairebé 120 de les quals després de la Trobada. Naturalment, la major part s'han produït en els dies anteriors i immediatament posteriors al 7 de juny.

Tot plegat forma part de l'assentament que aquest bloc havia de fer desprès d'un creixement potentíssim, que tenia una lògica i unes raons, però que no podia durar eternament. Dins d'aquest procès de trobar-li el pes ideal al bloc, s'han représ activitats com la recuperació d'imatges antigues de la història de la Mercè, s'ha anat informant d'algunes novetats relacionades amb el 160è aniversari, han aparegut encara més fotos de la Trobada i s'ha posat en marxa un nou joc perquè qui vulgui pugui explicar què ha estat de la seva vida.

Anem fent, ara bastant pausadament, però em sembla que de forma bastant saludable.