dimarts, 13 de setembre del 2011

Nova enquesta sobre els canvis del curs escolar

Avui pengem una nova enquesta perquè manifesteu la vostra opinió sobre els canvis que aquest curs s'han introduït a les escoles. Com sabeu, les retallades no afecten només als pressupostos. També han arribat als horaris, amb la supressió de la sisena hora. A més, no poques escoles han modificat l'horari tradicional i les combinacions que les famílies han de fer per conciliar la vida laboral i la familiar han saltat pels aires en molts casos.

Una altra qüestió a plantejar és que s'ha decidit tirar de biblioteques i espais compartits per habilitar aules i fer front al nou alumnat sense invertir en nous centres, ni tan sols en els criticats i poc desitjables barracons. És una mesura que ha aixecat controvèrsia perquè significa la supressió pràctica de serveis que donen qualitat a l'ensenyament.

L'enunciat de l'enquesta és molt reduccionista, ho sabem. És conseqüència del format, que no dóna gaire més d'ell mateix. En tot cas, si voleu introduir algun matís o formular una opinió més extensa podeu deixar comentaris a aquesta entreada i encetar, si ho creieu oportú, un fil de discussió.