dimarts, 1 d’octubre del 2013

Les estadístiques de les 500.000 visites al bloc (1)

Fa unes setmanes, el bloc arribava a les 500.000 visites. No és precisament un mal moment per fer una repassada a les estadístiques d'aquest racó de la xarxa. Potser per a la major part, la cosa no passarà de la categoria d'anècdota o curiositat. Però fins i tot així la cosa té la seva gràcia, sobretot perquè fa moooooooltíssim que no fem comentaris sobre aquesta qüestió.

Comencem recordant que les 500.000 visites registrades pel comptador del bloc corresponien al concepte de pàgines vistes. Per entendre què són les pàgines vistes, i la parel·lela magnitud de visites úniques, podeu clicar aquest enllaç, on s'explica. En tot cas, per mesurar adequadament l'"audiència" d'un lloc d'Internet és imprescindible tenir en compte els dos factors.

I si consultem els comptadors, resulta que hem acumulat des de la fundació del bloc un total de 114.990 visites úniques; una mica menys el dia que vam arribar al mig milió de pàgines vistes. La relació aproximada 1/4 entre les dues magnituds ens indica que els nostres visitants entren molt sovint, però que no s'hi estan gaire estona.

El servei d'estadístiques de Blogger no ofereix dades d'una magnitud que avui es considera decisiva: la dels visitants únics (no confondre amb visites úniques), que és el nombre de persones individuals que han entrat durant un determinat període de temps. Ja us diem que avui es considera molt important, tot i que per ella mateixa la dada pot ser poc significativa: computa usuaris únics encara que hagin entrat un segon en tot un any... És la valoració de les diferents mesures la que dóna una idea real de la situació.

Les entrades més vistes

A data d'avui, l'entrada més vista del bloc és aquesta, que va publicar Pilar Lalana el 14 de setembre de 2008. Sembla una eternitat... Pilar Lalana, de la generació del 1964, feia un comentari sobre l'inici del curs escolar. La segona entrada més vista ha estat aquesta altra, publicada per Maria Jesús Nadal el 23 de maig de 2008. El tercer comentari amb més visitants era força trist: la notícia de la mort de Migueli, l'antic alumne Miquel Zaragoza Vileta, el mes de juny de 2012. També sobre Migueli, de la generació del 1967, versava la cinquena entrada més visitada, aquesta, escrita amb una gran emoció i sentiment pel seu company José Manuel Cardona. No ens deixem la quarta entrada més llegida, aquesta, també de Pilar Lalana, del 12 de maig del 2008.


Continuarem explicant les estadístiques del bloc en una propera entrada.