dimarts, 6 de maig del 2014

L'antic alumne Josep Otero Gendre, candidat als premis Ebre Líders en la categoria 'In memoriam'

Josep Otero Gendre, en una foto de 2008 amb els seus quatre fills.


Aquest bloc, no sabem si ho recordareu, és un dels finalistes dels premis Ebre Líders 2013, en la categoria de projecció cultural (podeu clicar aquí per votar; pot fer-se un cop al dia i cal registrar-se com a votant perquè la cosa sigui mínimament neta i no hi hagi algú tot el dia teclejant vots com un desesperat). Però hi ha també un antic alumne que és candidat als premis. Lamentablement, en la categoria "In memoriam", que reconeix una persona que hagi destacat en qualsevol aspecte amb les Terres de l'Ebre durant la seva trajectòria i que ens hagi deixat.

Es tracta de Josep Otero Gendre, alumne de la generació de 1928, que va morir el 6 de març de 2013. Però és que a mésde ser de la Mercè, Josep Otero és l'esportista tortosí més emblemàtic del segle XX. En els enllaços que posem al peu de l'entrada en trobareu més informació. Però a títol de resum, direm que no va guanyar-se aquest "títol" per sumar uns grans èxits esportius, sinó per una trajectòria als terrenys de joc i a les banquetes absolutament encomiable. Era una persona que, durant dècades, es va preocupar més d'ajudar a formar persones que a formar esportistes...

Si voleu contribuir a que se li faci aquest darrer reconeixement en la convocatòria dels premis Ebre Líders, podeu entrar a aquest enllaç per votar per la seva candidatura:

Votar Josep Otero Gendre premis Ebre Líders

Aprofitem per recordar que les votacions continuen obertes fins a finals del mes de maig. No ens sembla mala idea tornar a reivindicar l'orgull de ser de la Mercè pel conducte d'aquests premis. I de demostrar si la nostra capacitat de mobilització, tan palesa altres cops, continua igual de ferma. De moment, no és per tirar coets, tot i que evidentment no passarà res per no guanyar un premi, com tampoc passaria per guanyar-lo.



Mor l'antic alumne Josep Otero Gendre, l'esportista més emblemàtic de Tortosa
Se n'ha anat un heroi discret
Josep Otero Gendre, un adéu emocionant