dimarts, 20 d’agost del 2013

Acord a quatre bandes per obrir l'aparcament soterrat del carrer Montcada en sis mesos


Els quatre actors afectats per les obres de construcció de l’apartament soterrat de l’edifici de la delegacions de la Generalitat han arribat a un acord. En sessió plenària, l’Ajuntament de Tortosa va donar el seu vist-i-plau al pacte i preveu signar-lo aquest agost amb la Generalitat, l’empresa pública Gisa i l’empresa adjudicatària de l’obra, ACSA.

L’acord preveu un termini de sis mesos per acabar les obres pendents i obrir l’aparcament soterrat, situat el carrer Montcada del nucli antic. Durant aquest període, ACSA subcontractarà les tasques pendents: pintar, col·locar la instal·lació elèctrica i els ascensors, entre d’altres.

En un termini de dos mesos, explicita el document, ha de finalitzar també el condicionament de l’entorn, un cop la construcció de l’edifici va quedar aturada el juliol de 2012 per les retallades. Els treballs inclouen un nou enllumenat i la urbanització de l’entorn de l’esquelet de l’edifici.

L’edifici, al 2016

El pacte a quatre bandes estableix també el compromís de la Generalitat de reiniciar la construcció de l’edifici el juny de 2015 i la seva finalització el desembre de 2016. Abans, però, l’administració catalana redimensionarà a la baixa el projecte per estalviar-se dos dels 12,6 milions d’euros pels quals l’obra va ser adjudicada. Fins ara, s’han invertit uns 6,8 milions d'euros en el projecte, 3,6 en l’edifici i 3,2 en l’aparcament.

Un altre aspecte molt destacat és la doble compensació que rebrà la concessionària, pel sobrecost de l’obra i per la disminució d’ingressos de l’explotació després de la paralització de l’obra de l’edifici, on hi havien de treballar desenes de persones.

Així, la Generalitat contempla el pagament d’1,16 milions d'euros a ACSA pel sobrecost de l’obra, essencialment per les dificultats sorgides durant la fonamentació del complex i arran de les fortes inundacions que va patir el vas de l’aparcament. La segona compensació pactada és 974.000 euros per la disminució d’ingressos de l’explotació. El Govern ho pagarà en diferents terminis.

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, es va mostrar satisfet per l’acord assolit. L’aparcament ha de donar servei, a banda de l’edifici ara aturat, als Jutjats, l’Escola Oficial d’Idiomes i els Serveis d’Ensenyament.

Font: Diari de Tarragona

(*) Publiquem regularment informació sobre aquestes obres pel fet que es realitzen a un espai molt sentit per a diverses generacions d'antics alumnes de la Mercè: l'antic institut de Tortosa, que entre 1970 i 1982 va ser seu de la nostra escola.