dimecres, 21 de novembre del 2012

En marxa l'ArtXiBarri 2013


Potser recordareu que aquest mes de juny passat, el col·lectiu d'antics alumnes de la Mercè vam sumar-nos a la celebració de la primera edició de l'ArtXibarri, una jornada participativa organitzada per la Xarxa per la Convivència a Tortosa. Va ser una col·laboració modesta, però que ens va permetre solidaritzar-nos amb una de les mogudes més interessants que s'estan produint al nucli antic de Tortosa, on hem nascut una gran majoria dels alumnes de tota època de la nostra escola. I, a més, celebrar d'alguna forma l'aniversari de la creació de la Mercè, que escau per aquelles dates de primers de juny.

El cas és que això de la Xarxa per la Convivència és un projecte que funciona tot l'any i en diversos projectes i iniciatives, no únicament en una sola jornada. Fins i tot la festa de l'ArtXiBarri respon a aquesta filosofia participativa de caràcter permanent. I per això, la Xarxa ha començat a posar fil a l'agulla de l'ArtXiBarri de 2013, tot convocant una trobada aquest dissabte vinent, 24 de novembre. Serà de les 17.30 a les 19.30 hores, a l'Espai Patronat de Tortosa (carrer Mercaders 2).

La sessió començarà rememorant l'ArtXiBarri 2012, ja que s'hi projectarà la flasmob que s'hi va enregistrar. L'organització ens ha fet saber que hi haurà altres sorpreses audiovisuals...

Ja sabeu, si esteu interessats aneu-hi. I si podeu, porteu alguna cosa per berenar, que la idea és compartir també aquesta part de les tardes...

Aprofitem per recordar que al capdavant d'aquest projecte hi ha tres antigues alumnes de la Mercè. Són les de la foto del capdamunt de l'entrada. D'esquerra a dreta: Ester Galindo Gómez, de la generació del 1966; Irene Segarra Campos, de la generació del 1965; i Toia Segarra Campos, de la del 1960. Ni que sigui per saludar-les ja val la pena anar a la trobada d'aquest 24 de novembre.

Aquest cop no voldríem oblidar-nos d'una altra antiga alumna de la Mercè, implicadísima en l'ArtXiBarri 2012. És Alícia Andreu Pons, de la generació de 1962, que va ser alumna a setè i vuitè cursos de la desapareguda EGB. En la foto d'aquí baix la veieu mans a la feina al mural que va pintar-se a Santa Clara durant la festa del passat mes de juny.