dilluns, 25 de maig del 2015

Un altre quadern escolar dels anys 50


Els quaderns escolars dels quals parlàvem en aquesta entrada anterior, eren a raó d'un per curs. Eren una compilació de deures i treballs, posats en net i particularment en bonic. Com dèiem a l'entrada esmentada, la cosa era d'un preciocisme extraordinari (una altra cosa és estar d'acord amb aquella estètica, és clar, i el que hi havia al darrera).

Gràcies a la rercera de Joan Otero Roselló, podem publicar diferents imatges dels quaderns i diaris escolars de l'antiga alumna Juanita Lleixà Andreu, de la generació dels nascuts l'any 1943. Aquesta foto, en concret, és del diari del curs 1957-1958. En tenim alguna més que publicarem en properes entrades.

Recordeu que sempre val la pena digitalitzar aquesta mena de documents, encara que sigui amb una fotografia. L'estat de conservació de molts d'aquests materials, com les fotos originals en paper, acostuma a ser justet, justet. Algun dia, el paper acabarà per fer-se del tot malbé i documents tan importants per entendre les èpoques en les quals es van elaborar, desapareixeran. Però si els tenim digitalitzats, no diguem ja publicats, els conservarem per sempre. No serà en el format ni el suport originals, és clar, però sí que tindrem preservat el seu contingut i les lliçons que ens ofereixen.