dijous, 28 de juliol del 2011

Agraïment al bar Sport de Tortosa

 Pepita Vallés (a l'esquerra) i Manolo Colomé.


Volem manifestar el nostre agraïment al bar Sport de Tortosa. Aquest veterà establiment de restauració, fundat el 1922 ja a l'actual emplaçament del carrer Teodor González 18, acull fins a finals d'estiu una tria de vuit fotos de l'exposició gràfica "La Mercè. Una història en imatges".

Com explicàvem en aquesta entrada, el bar Sport té una sala anomenada "8 peces", perquè habitualment s'hi exposen vuit pintures de la família propietària. Vista aquesta singularitat, vam pensar que seria una bona idea adaptar-s'hi i fer una selecció de vuit fotografies que també fossin singulars. I com que triar per criteris temàtics hauria estat molt complicat (hi ha moltes imatges que es mereixerien figurar en un eventual rànquing de les millors imatges exposades), hem optat per exhibir a l'Sport les vuit més antigues que formen part de l'exposició.

Cal agrair la gentilesa de cedir aquest espai a dues persones en concret. Una és l'actual titular de l'establiment, Manolo Colomé Vallés. El Manolo és la tercera generació familiar que regenta aquest conegut establiment tortosí. L'altra persona és la seva mare, Pepita Vallés Rallo, que va estar al capdavant del negoci amb el seu difunt marit la major part de la seva vida. La Pepita és exalumna de la Mercè. En concret, pertany al grup de noies que el 1940 va tornar a ocupar l'edifici original de l'escola, al carrer de la Mercè, després dels sotracs de la guerra civil i del primer curs de la postguerra. Aquestes noies es van tornar a trobar cinquanta anys després i ho hem explicat en aquesta entrada, aquesta, aquesta i aquesta.