dimecres, 25 d’abril del 2012

L'escola celebra Sant Jordi fent pedagogia mediambiental


La Mercè és escola verda, diploma que li va atorgar la Generalitat l'any 2008 i que ha anat renovant des de llavors. El programa d'escoles verdes dóna suport a tots els centres escolars de Catalunya que volen innovar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d'afrontar, des de l'educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat (en podeu trobar una informació més àmplia clicant aquí).

Dins d'aquest programa, la Mercè ha organitzat una activitat durant aquesta setmana cultural de Sant Jordi. Ha consistit en la creació de motius relacionats amb la llegenda de Sant Jordi amb dues singularitats. La primera, que s'havien d'usar materials reciclats. La segona, que les famílies dels alumnes participaven amb ells en la creació. I d'aquí el nom d'aquesta acció: "Els dracs de les nostres famílies".

És el segon any que es tira endavant aquesta activitat i en aquesta ocasió, els dracs han estat els protagonistes. Les figures fetes pels alumnes i les seves famílies són dracs confegits amb els més diversos materials reaprofitats: cartrons d'ou, ampolles de plàstic, filferros, joguines velles...

Les famílies poden visitar la petita exposició que hi ha al vestíbul de l'escola, cada dia d'aquesta setmana, fins divendres, 27 d'abril, a partir de les 5 de la tarda.