dilluns, 1 de juny del 2015

Les mestres Rosita Rico, Carmen Martorell i Rosita Otero


Recentment hem recuperat aquesta foto que va publicar-se originalment al bloc (en aquesta entrada) l'any 2008 (l'aportació va ser de Neus Roig). Fa poc hem tornat a parlar de l'antiga alumna, Juanita Lleixà Andreu, que en aquesta foto llegia un poema a l'homenatge de comiat a doña Carmen Martorell, històrica mestra i directora de la Mercè, que va jubilar-se durant el curs 1957-1958.

El cas és que no havíem completat la informació de la foto, en concret pel que fa a les persones que hi surten. Els antics alumnes d'aquella època recorden perfectament qui són les tres mestres que es veuen en segon terme. D'esquerra a dreta, es tracta de doña Rosita Rico, doña Carmen Martorell (que rebia l'homenatge) i doña Rosita Otero. No tenim el nom de la persona que surt més a la dreta, parcialment tallada, ni confirmat que també fos mestra de la Mercè.

Doña Carmen Martorell es va jubilar uns mesos abans d'acabar el curs 1957-1958. Per això, tothom apareix a la foto amb abrics: encara era hivern. Martorell era la mestra de les noies més grans, que van fer col·lecta per regalar-li una polsera. Els darrers mesos del curs, les seves alumnes van tenir com a mestra una altra històrica de la Mercè, doña Pepita Sol, que va estar en actiu des de la dècada dels 40 fins a la dels 80 del segle passat.

Agraim la informació a l'antic alumne Joan Ramírez i la confirmació i ampliació a l'antiga alumna Justina Favà Sanz.