dimecres, 11 de juliol del 2012

Donacions de llibres per a la biblioteca de la Mercè


A finals de l'any passat i principis d'aquest, la Mercè va impulsar una campanya de donacions de llibres i jocs didàctics amb la qual reequipar la biblioteca del centre (en trobareu informació aquí i aquí). El 31 de gener passat va acabar la campanya, o potser més ben dit la seva fase àlgida, perquè la possibilitat de fer donacions va deixar-se oberta.

Des de llavors, han arribat més llibres a la Mercè. No hem pogut estar al cas de totes les donacions, però recentment vam poder captar la imatge gràfica d'una d'elles. Aprofitant la visita a l'exposició commemorativa de la història de l'escola, que era a la Mercè per celebrar el 164è aniversari, l'exalumne José Manuel Cardona va venir ben carregat. Dues bosses ben grans amb una col·lecció de llibres infantils i de jocs didàctics.

Segurament és injust publicar aquesta foto i no altres. Si la publiquem és perquè aquesta l'hem poguda fer i esperem que serveixi de reconeixement i agraïment a totes les persones, tan si són exalumnes com no, que han participat en aquesta campanya, bé donant llibres, bé organitzant la moguda. Entre altres, són Irene Segarra, Miquel Blanquet, Esther Martí, Pilar Berenguer, Mohamed Ait Abon, Pere Rebullida Llberia, Josepa Vilurbina, Toni Gallardo, Basma Belguenani... A més de múltiples donacions anònimes.

Recordem que el col·lectiu d'exalumnes vam fer una donació de llibres d'un valor superior als 100 euros, com vam explicar en aquesta entrada.

Moltes altres entitats van contribuir a l'èxit d'aquesta campanya, que va recollir més de 300 llibres. En primer lloc, els organitzadors, que van ser l'escola, l'Associació de Mares i Pares, l'Associació d'Amigues i Amics de la Unesco de Tortosa, l'Institut de l'Ebre i també el col·lectiu d'exalumnes. La campanya va tenir el suport de la direcció territorial del departament d'Ensenyament de la Generalitat.

No hem d'oblidar la col·laboració de diverses llibreries i establiments de material didàctic de Tortosa, que no es van limitar a vendre llibres i jocs per donar-los a la Mercè, sinó que també van actuar com a punts de recollida.Van ser La 2 de Viladrich, Centre del Llibre i del Paper El Cid, Ebrebooks, Parereria Cris i Didó.