diumenge, 13 d’octubre del 2013

Les estadístiques de les 500.000 visites al bloc (2)

Continuem explicant les estadístiques de les 500.000 visites que ha rebut el bloc en els seus cinc anys i escaig d'existència. Una dada vital de qualsevol estadística d'aquestes característiques és com els usuaris arriben a un lloc concret d'Internet. En realitat, poques persones teclegen de forma directa una adreça, perquè no és fàcil recordar-les senceres. El més habitual és accedir-hi a través d'un buscador o d'un altre lloc. O des del menú o la barra de favorits del nostre navegador, si ja tenim "guardat" aquest lloc de la xarxa.

Se'n diuen fonts de tràfic i les nostres dues principals són Google i Facebook. Hem d'aclarir que el recurs al conegut buscador no ens que ens aporti nous visitants, sinó que molts de nosaltres, com molts usuaris de la xarxa, tenim el costum de tirar de Google pràcticament per tot. De vegades, fins i tot ens surt Google per defecte quan obrim el navegador i, per tant, potser és el més fàcil.

Què teclegem a Google quan volem buscar aquest bloc? Temps enrera eren fórmules com "exalumnes de la Mercè" i variants. Però a hores d'hora, les paraules clau més usades són "Som de la Mercè". Aquest nom amb què vam batejar la nostra comunitat d'antics alumnes ha anat fent fortuna de mica en mica i la meitat de les recerques via Google es fan usant aquesta denominació. Hi segueix, això sí, la fórmula "exalumnes de la Mercè", amb tot de variants en català i algunes en castellà, incloent-hi "escola de la Mercè", "col·legi de la Mercè" i una referència a Tortosa.

El segon lloc principal des del qual s'accedeix al bloc és Facebook, de forma molt majoritària a través de les entrades que pengem al grup "Som de la Mercè", que enllacen amb les entrades d'aquest bloc. S'ha de reconèixer que és un accès ràpid, còmode i senzill. I s'ha de destacar que van creixent els accessos des d'aplicacions mòbils de Facebook.

També es registren accessos, si bé menys, desde la xarxa Xtec, una xarxa de la Generalitat que aplega totes les escoles de Catalunya. Tot i ser uns accessos minoritaris, sobretot en relació als anteriors, té la seva lògica. Finalment, també tenim un volum destacable d'entrades provinents des del bloc de la generació de 1964, un grup especialment actiu i cohesionat. No cal dir que ens alegra, especialment perquè en alguns moments del passat va haver-hi algun malentés amb ells, que penso que està més que superat.


Entrades anteriors
Les estadístiques de les 500.000 visites al bloc (1)