dissabte, 28 de novembre del 2015

El grup Xiquets 59/60 es posa en marxa


Fa un cert temps que s'està activant la creació d'un grup dels nascuts els anys 1959 i 1960. Hi havia hagut un intent anterior, el recordat Siluro club. Ara tornen a la palestra, amb el nom Xiquets 59/60, tot mirant d'organitzar-se i celebrar alguna trobada. Han creat un grup a Facebook i, a més, estan elaborant un llistat de companys per contactar-hi.

Fa uns dies, a més, tres dels promotors, Ximo Solé, Genaro Castelló i Alons Navarro van trobar-se al mercat de Tortosa per una primera presa de contacte personal. Van tenir la gentilesa de convidar-nos per explicar-ho després al bloc.

Casualitats de la vida, al Bar Esther (que regenta la també antiga alumna Esther Roca) ens vam trobar una "famosa" i no ens vam poder estar d'immortalitzar el moment.  Era la presetandora del programa de TV3 "Catalunya Experience", Ivana Miño. Ens vam assabentar que la seva parella és de la zona i que no és estrany veure-la per Tortosa.

Sobre la trobada, hem d'afegir que vam comentar infinitat d'anècdotes de la Mercè. Un dels comentaris més curiosos és que els promotors d'aquest grup són tots homes i voldrien conèixer les dones de la seva generació. No malpenseu. Simplement és que ells van ser de les darreres generacions que van anar a l'escola amb total separació de sexes a les aules. Fora de les coneixences familiars o de veïnatge. no recordem pràcticament cap de les que haurien d'haver estat les seves companyes.

Els vam veure molt animats, a més, amb la idea de recuperar fotos, documents i altres elements de la memòria escolar de la Mercè. Ja els vam dir que si podem fer un cop de mà, que hi comptin.