dimecres, 7 de desembre del 2011

L'exposició al bar Sport pot visitar-se fins a final d'any


Fins a final d'any podrà visitar-se al bar Sport de Tortosa una selecció de les imatges més antigues que hem recuperat fins avui gràcies a la xarxa d'aquesta comunitat digital i que formen part de l'exposició "La Mercè. Una història en imatges". Entre les fotos exposades, n’hi ha de 1898, 1905, 1918, 1932 o dels anys 40 del segle passat. Aquesta mostra pot veure's en els horaris d'obertura del local.

El bar Sport (carrer Teodor González 18) té un espai d’exposició, la sala “8 peces”, que rep aquest nom perquè habitualment s'hi exhibeixen vuit pintures de la família propietària. Vista aquesta singularitat, vam pensar que seria una bona idea adaptar-s'hi i fer una selecció de vuit fotografies que també fossin singulars. I com que triar per criteris temàtics hauria estat molt complicat (hi ha moltes imatges que es mereixerien figurar en un eventual rànquing de les millors imatges exposades), hem optat per exhibir a l'Sport les vuit més antigues que formen part de l'exposició. 

Hem de recordar que l'establiment, fundat el 1922, compta amb exalumnes entre la família que el regenta. L'actual titular de l'Sport és Manolo Colomé Vallés. És la tercera generació que regenta aquest conegut establiment tortosí. La seva mare, Pepita Vallés Rallo, que va estar al capdavant del negoci amb el seu difunt marit la major part de la seva vida.  és exalumna de la Mercè. En concret, pertany al grup de noies que el 1940 va tornar a ocupar l'edifici original de l'escola, al carrer de la Mercè, després dels sotracs de la guerra civil i del primer curs de la postguerra.