dilluns, 6 d’octubre del 2014

El 150è aniversari de la Mercè (2)


Recollim aquí dues imatges més del 150è aniversari de la Mercè, recuperades de la web de l'escola. Són manifestament retalls de premsa, però no podem identificar fefaentment de quines publicacions. Corresponen, en concret, al lliurament del premi de "Tortosí de l'any", que la Mercè havia rebut aquell 1998, junt amb altres quatre persones, entitats i institucions locals.

Al capdamunt de l'entrada podeu veure el llavors director de la Mercè, Àngel Ismael, recollint el guardó. Surten a la foto les autoritats locals de l'època, amb l'alcalde de llavors, Mariano Curto. La imatge de baix és la foto de família que van fer-se els guardonats, les autoritats i els organitzadors del premi.

Informació aportada per Àngel Ismael
Després de publicada l'entrada, Àngel Ismael, ens aporta més dades sobre aquesta informació. Les imatges són del setmanari "La Veu del Baix Ebre". No són imatges digitals, ens precisa, sinó escannejades de la publicació en paper. L'any 1998, els diaris que tenien edició digital eren poquíssims, ni tan sols els nacionals, imagineu-vos els locals.

Ens recorda l'Àngel que a l'esquerra de la foto de grup hi apareix el periodsita Ximo Rambla, que era el director del setmanari. "La Veu del Baix Ebre organitzava en aquell moment el premi "Tortosins de l'any", que s'atorgava per votació popular.

L'antic director de la Mercè ens informa també que que l'acte de lliurament dels guardons va fer-se a la Llotja del Parc, durant els dies que se celebrava ExpoEbre. Agraim aquesta informació, que permet completar l'entrada original.

El 150è aniversari de La Mercè