diumenge, 13 de juliol del 2014

La classe de don Fermín Viladrich, als anys 30 o 40


Gràcies a l'inagotable arxiu recollit per l'alumne Joan Ramírez Montserrat, podem publicar una foto històrica d'un grup de la Mercè de la primera part del segle XX. Amb la informació que tenim, no podem datar-la amb excessiva precisió: podria ser dels anys 30, com a molt principis dels 40. Algú en té alguna referència, reconeix parents?

És una classe de nois i, molt segurament, la dels nois més grans. El mestre que hi apareix és don Fermín Viladrich, que va ser el mestre dels nois grans durant gairebé tota la seva carrera docent a la Mercè, que va començar durant la dècada de 1910 i es va prolongar fins a la seva jubilació el 1957.

Com vam explicar en aquesta entrada de setembre de 2013, Fermín Viladrich estava casat amb una altra mestra històrica de la Mercè, Carme Martorell, que va ser-ne directora i que va rebre fins i tot un homenatge ciutadà per la seva trajectòria, amb un acte al Patronat Escolar Obrer de la Sagrada Família. Però a més, Fermín i Carme van ser pares d'un altre nom propi de la història de la nostra escola. Sí, els cognoms no enganyen: Montserrat Viladrich Martorell. Una nissaga compromesa amb l'educació i fidels tota una vida a la Mercè.

Avancem que properament tindrem més material gràfic sobre la família de mestres Viladrich-Martorell.