dimarts, 20 de desembre del 2016

Aquest dia de Nadal, missa en record d'Àngel Ismael Hierro


Ens informen que aquest dia de Nadal se celebrarà una missa en record d'Àngel Ismael Hierro, antic director de la Mercè que va morir el dia de Sant Esteve de l'any passat. Serà a l'església del Roser, a Ferreries, a les 19.30 hores.

L'Àngel se'n va anar després d'una sobtada i ràpida malaltia. Era un històric de la nostra escola, a la qual va dedicar dècades de la seva vida. Va ser un dels lluitadors de l'època més fosca de la Mercè, la de l'exili, també coneguda com la generació de les caragoles. Va ser també un dels que van posar en marxa la nova escola, al carrer Providència.

Com recordàvem en aquesta entrada ara fa un any, Àngel Ismael va estar al capdavant dels moviments de renovació pedagògica a les Terres de l'Ebre durant una colla d'anys. Podia fer l'efecte que era un mestre "dels d'abans", però tenia una vocació innovadora que estava sempre al dia.

L'estampa que potser retenim més a la retina és quan, en nom de l'escola, va recollir la Medalla d'Or de la Ciutat de Tortosa, que l'Ajuntament havia atorgat a la Mercè. Era el 20 de febrer de 2010: és el moment que recull aquesta històrica foto.

Recordar-lo en la cerimònia d'aquest dia 25, i de fet no oblidar-lo, és el millor homenatge que podem fer a algú que va donar-ho tot per la Mercè.