dimecres, 22 de juny del 2011

Imatges de la lluita per la nova escola (anys vuitanta)

El periodista tortosí Joan Josep Carot, actual delegat del "Diari de Tarragona", ens ha facilitat tres imatges dels anys de lluita de la Mercè per aconseguir una nova escola, un cop que es va tancar l'edifici del carrer Montcada. Carot va fer un prolongat seguiment informatiu d'aquells anys tan difícils per a la Mercè i conserva moltes imatges de la mobilització popular.

Els cinc anys de diàspora (els alumnes d'aquell moment s'han batejat ells mateixos com la generació de les caragoles) han deixat abundant testimoni gràfic, que també ens arribat gràcies a la col·laboració d'altres exalumnes i que publicarem en properes entrades.

De moment, aquestes tres, que corresponen a una manifestació pels carrers de Tortosa cap a l'any 1985 (amb el lema "La Mercè, quan s'ha de fer", que era també el títol d'una cançó composada pel mestre Joan Redó Brunet), un ple a l'Ajuntament on es debatia la situació de l'escola i la concentració (creiem que del mateix dia del ple) a les portes del consistori.



Nova aula multimèdia a la Mercè

La Mercè ha estrenat aquest curs una nova aula multimèdia. Les instal·lacions i els equips són un autèntic luxe, que s'ha pogut aconseguir gràcies a la bona tasca de l'Associació de Mares i Pares. Teníem pendent d'explicar-ho, ja que ens van convidar a la presentació fa un temps, i ara tenim l'ocasió de fer-ho.

L'aula està equipada amb un dels millors programaris informàtics educatius que existeixen, l'Optimas School. No tan sols permet una gran varietat de possibilitats d'interacció entre alumnes i professors, sinó un control per part del professor de tot allò que els alumnes fan a l'ordinador. Això garanteix que no se'n faci cap mal ús.

Si voleu saber més sobre aquest sistema, podeu visitar la web de Roycan, l'empresa que l'ha creat i que es presenta com a laboratori d'idiomes i aules multimèdia.

I quina ha estat la intervenció de l'Ampa en aquest projecte? Com potser molts recordareu, l'Ampa va acabar un cicle al final del curs 2009-2010. Javi Lluís i Cinta Chavarria, que lideraven l'entitat, van deixar la junta directiva per meres raons "biològiques": la seva filla petita va acabar l'educació primària.

Però darrera seu van deixar un romanent econòmic, fruit de la seva bona gestió i molta feina. Aquests diners han servit, durant el curs 2010-2011, per finançar majoritàriament la nova aula multimèdia de la Mercè.

Us deixem, a continuació, algunes imatges de la presentació.