dimarts, 7 de juny del 2011

L'exposició podrà veure's tot el mes de juny a la Biblioteca Marcel·lí Domingo

Una novetat important. L'exposició commemorativa "La Mercè. Una història en imatges" podrà veure's tot aquest mes de juny a la Biblioteca Marcel·lí Domingo. Inicialment, l'exposició només havia d'estar aquest passat dissabte a la Biblioteca, per qüestions del seu calendari d'activitats. Però un canvi de darrera hora ha fet possible que les fotos de l'exposició s'hi puguin quedar exposades fins a final de mes.

Els que hi aneu us trobareu una altra sorpresa. L'exposició ha pràcticament duplicat el nombre d'imatges que tenia al principi, quan la vam inaugurar també a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, el 20 de febrer de 2010, amb motiu del lliurament a la Mercè de la medalla d'or de Tortosa. Això ha estat possible gràcies a una donació que hem rebut del matrimoni format per Joan Ramírez i Isabel Sabaté, tots dos exalumnes de la Mercè. La seva aportació consisteix en una vintena llarga de fotografies (per raons d'espai, ara només se n'han pogut exposar una part) del fons gràfic familiar.

La gràcia d'aquestes noves imatges rau en el fet que mostren a diversos membres de la família de la Isabel Sabaté, al llarg de diversos decennis. Tots ells van ser alumnes de la Mercè en diferents moments i entre les fotos també n'hi ha d'èpoques posteriors a l'escolar. A un servidor li semblen especialment curioses les del servei militar a Àfrica, quan el Marroc era encara una colònia espanyola.

És especial encomiable aquesta aportació, perquè Joan Ramírez i Isabel Sabaté no s'han limitat a cedir les imatges, sinó que han pagat de la seva butxaca el cost de la seva digitalització, la seva impressió i el seu muntatge damunt de plafons d'exposició. Poques fidelitats a la Mercè trobareu com aquesta, tan compromesa i tan valuosa. Des d'aquí els ho volem agrair de forma pública.

Recordeu que podeu visitar l'exposició fins a finals del mes de juny. Els horaris d'obertura de la Biblioteca Marcel·lí Domingo els trobareu clicant aquí.


Més informació d'aquesta activitat al bloc de la Biblioteca (cliqueu aquí).