dilluns, 28 de febrer del 2011

La setmana blanca no té gaire bona acollida

La setmana blanca serà finalment efímera, ja que el nou govern de la Generalitat ha anunciat que la suprimirà per al curs vinent. De fet, enguany l'ha mantinguda únicament perquè ja hi havia activitats alternatives organitzades i no era qüestió de desballestar aquesta programació de molts centres. Però el recorregut de la setmana blanca no ha estat únicament controvertit en l'àmbit polític. Més enllà de les queixes sorgides dels professionals de l'educació i dels seus sindicats, les famílies no han vist bé, en general, una mesura que dificulta la conciliació entre la vida laboral i la familiar. Si més no, en el marc laboral vigent actualment a casa nostra.

Així ho reflecteix l'enquesta que hem fet al bloc. Un sondeig sense cap pretensió científica i que serveix solament per veure per on bufa el vent, però el resultat del qual és, tanmateix, il·lustratiu. Dues terceres parts de les persones que han contestat la pregunta estan en desacord amb la setmana blanca i advoquen per la seva supressió (demanda que, com hem dit al principi, es veurà satisfeta el proper curs). Una quarta part, no obstant, mantindria aquesta mesura. I la resta (sobre un 10%) la mantindria sempre que hi hagués alternatives.

Albert Sanjuán, exalumne del 66 que viu a Londres


Albert Sanjuán és un exalumne de la Mercè de la generació de 1966 que es va perdre la trobada del 7 de juny de 2008. Viu a Londres, on treballa de professor d'espanyol des de fa set anys, i li va ser impossible venir. A través del seu germà Raül, ens va fer saber que li dolia moltíssim.

Aquest dissabte passat, l'Albert va ser a Tortosa per assistir a un sopar dels antics estudiants de l'Institut Joaquín Bau que vam començar el desaparegut BUP l'any 1980. Amb el mal gust que tenia de no haver pogut assistir a la trobada de la seva antiga escola, aquesta vegada, que s'ho podia combinar, va comprar-se immediatament el bitllet d'avió i no va faltar a la cita.

Ell i un servidor ens vam fer aquesta foto. Era al restaurant Pla dels Catalans, on va celebrar-se la trobada. De fons, una orla amb tots els alumnes que vam compartir institut entre 1980 i 1984.

De la Mercè n'érem uns quants a aquesta trobada: Jaume Benet, Vicent Favà, Marisa Ramon, Alícia Lores, Juani Subirats, l'Albert, un servidor...