divendres, 14 de juny del 2013

El camp de futbol municipal de Tortosa portarà el nom de l'antic alumne de la Mercè Josep Otero Gendre


L'Ajuntament de Tortosa posarà el nom de l'antic alumne de la Mercè Josep Otero Gendre al camp de futbol municipal. Ho ha anunciat l'alcalde, Ferran Bel, en l'acte de lliurament al Club Deportiu Tortosa de la Medalla d'Or de la Ciutat (vegeu la notícia aquí). Segons Bel, aquesta designació recordarà "una persona que tan bé representa els valors de l'esport i el sentiment del CD Tortosa".

Efectivament, l'exalumne Josep Otero (1928-2013) no és l'esportista tortosí més emblemàtic del segle XX pels seus resultats com a jugador, que també, sinó per haver estat el mestre esportiu i de la vida de tres o quatre generacons d'esportistes locals. Otero, que va morir el passat 6 de març, era un heroi discret. Un home que pensava que, més important que el resultat, era seguir les regles. I que tan important era saber guanyar com encara més saber perdre. Una filosofia molt senzilla que enaltia els valors que s'atribueixen genèricament a l'esport, però que tan es troben a faltar en el món d'avui, inclòs l'esport hiperprofessionalitzat.

Joan Otero Rosselló, un dels fills de Josep Otero i antic amic i col·laborador d'aquest bloc, ens ha fet arribar unes paraules que reproduim per l'emoció que transmeten:

"No tenim paraules per agraïr aquesta distinció, que ens omple de satisfacció i orgull. També estem convençuts que ha estat una empenta de tots vosaltres, cadascú en la mesura de la seva força, i que ha estat recollida pels nostres representants, als qui agraim la disposició, discrecció i actitud de consens en pendre aquesta decisió. Valorem que aquestes iniciatives tinguin un caliu popular, sense distincions, sense pressions i sobretot sense discusions ni objeccions".

"Desitgem de tot cor que els valors, actituds, pensaments, treball..., de Josep Otero Gendre, continuïn agafats a les parets, graderies, camp, vestidors, del que ara serà el seu camp de futbol, i que puguin ser absorbits per tots els qui, des de avui, passin per qualsevol racó de l'Estadi Municipal de futbol Josep Otero. Tothom es pot sentir partícep d'aquesta distinció per que així ho hagués volgut el nostre estimat pare i per tots vosaltres el senyor José, el senyor Otero, Pepe Otero i Oteret".

I per a mostra d'aquesta filosofia, un botó: el fotomuntatge que ens envia la família Otero, amb alguns dels escrits que el nostre company d'escola escrivia en fitxes. Una autèntica joia que compartim.