dimecres, 20 de gener del 2010

El lliurament de la Medalla d'Or de Tortosa a la Mercè serà el 20 de febrer

Ja tenim confirmació. Aquest 20 de gener, al migdia, s'ha celebrat una reunió a l'Ajuntament de Tortosa per tancar la data i els detalls de l'acte de lliurament de la Medalla d'Or de la ciutat a la Mercè. Amb la presència de la regidora d'Educació, Rosa Cid, de la direcció de l'escola i de l'associació d'exalumnes (l'AMPA no podia assistir-hi, però han seguit el tema de prop), s'ha concretat que el lliurament de la medalla serà el proper 20 de febrer.

És un dissabte i l'acte començarà a les 11 del matí. Se celebrarà a l'Espai Sant Domènec, on l'Ajuntament organitza actes de la màxima rellevància institucional. El programa de l'acte no està del tot tancat, ja que s'han de quadrar moltes coses. Sobretot pel fet que la intenció és que la cerimònia compti amb la màxima participació possible de persones que han estat alumnes o mestres de la Mercè.

En aquest sentit, podem avançar que, a proposta nostra, la recollida de la medalla la farà un grup en què estarà representada l'actual escola, el mestre o mestra de més edat que encara visqui, un representant dels pares i mares, un representant del col·lectiu d'exalumnes i un alumne actual. Hem de dir que aquesta idea ha estat molt ben acollida per tothom, ja que pensem que així es farà visible la pluralitat de persones i col·lectius que conflueixen en aquest sentiment comú de pertinença a la Mercè. També així es visualitzarà el passat, el present i el futur de la nostra escola.

Les celebracions tindran una segona i encara una tercera part. Quan acabi l'acte a l'Espai Sant Domènec, calculem que cap a les 12.30, ens desplaçarem a la Biblioteca Marcel·lí Domingo. Com tots sabeu, és on va haver-hi la primera Mercè. Allí inaugurarem una exposició de fotos basada en les aportacions que heu fet tots vosaltres a aquest bloc.

De forma immediata, contactarem amb les persones que vau penjar fotos, per tal de demanar-vos que porteu els originals a la impremta (la Cooperativa Gràfica Dertosense), perquè es puguin escannejar amb la màxima resolució i qualitat. Per motius d'espai i de pressupost, s'haurà de fer una tria i demanem disculpes anticipades a qui, volent col·laborar, no pugui entrar en l'exposició. No obstant, penseu que un projecte que tenim és editar un llibre d'imatges i que en aquesta publicació tots podrem tenir molt més joc.

Finalment, la tercera part de les celebracions serà un dinar obert a tota la comunitat de la Mercè i a qualsevol persona que senti com a seva la nostra escola. No podem afinar encara l'hora, però compteu que serà entre les 2 i les 2,30. El lloc, en principi, serà el restaurant "Lo Llaüt", a Ferreries. Hem pensat que repetir el dinar al pavelló de Remolins és difícil en ple hivern, tot i les facilitats que la instal·lació ofereix. Això obliga a limitar la inscripció a la capacitat del restaurant. Hem buscat el que més places ofereix a Tortosa ciutat, que és justament "Lo Llaüt", que pot acollir 300 comensals.

Properament informarem del preu del tiquet (que com a màxim serà de 30 euros per persona) i del compte corrent on es podrà fer l'ingrés. No obstant, les persones que ja vau estar a la Trobada del 7 de juny de 2008 (i les que no vau poder ser i vau demanar que no us deixéssim de convocar a futurs actes) rebreu una carta a casa vostra amb tots els detalls. Malgrat tot, us aconsellem que passeu periòdicament pel bloc o pel grup de Facebook per informar-vos de les novetats de darrera hora o dels canvis que es puguin produir.

Si teniu alguna idea o suggeriment no dubteu a fer-lo saber. Podeu deixar comentaris al bloc o enviar un correu a l'associació d'exalumnes (exalumnesmerce@gmail.com).

Ens agradaria "omplir", sincerament, a totes les activitats. Per a la Mercè, és un dia importantíssim, perquè fets com la medalla d'or passen només un cop a la vida. Ens ho perdrem?