dissabte, 13 de setembre del 2008

Nova enquesta sobre l'estat de salut de l'"esperit de la Mercè"

He penjat una nova enquesta perquè opineu sobre el moment que està vivint el tan anomenat aquí "esperit de la Mercè". Aquest mateix bloc i les dificultats que hi ha per quadrar horaris i dates per organitzar activitats dels exalumnes semblen indicar que el 7 de juny vam viure la catarsi de les intenses emocions que s'havien desbordat anteriorment. Desprès, hem anat fent, actuant per inèrcia o per ressaca (o no actuant), però retornant al que havia estat "normalitat" durant anys i panys: un record més o menys emotiu, més o menys amable, de la Mercè i dels antics companys, però poca necessitat d'expressar-ho.

La cosa és esperable i tampoc cal donar-li més importància. Tots tenim molta feina i moltes obligacions familiars, que podem "abandonar" momentàniament per satisfer la nostàlgia. Però la nostàlgia, aquí i a tot arreu, té un recorregut limitat. I en realitat no és dolent que així sigui.

L'enquesta tampoc arreglarà res. Entre altres motius perquè no hi ha realment res que s'hagi d'arreglar. Si la poso és per sondejar l'ambient i veure com respirem els que encara passem per aquí. I no oblideu que un dels meus defectes més molestos és concebre un bloc, sobretot si és un bloc cooperatiu com aquest, com un lloc essenciament actiu i viu. Penseu també que aquestes impressions són més fàcil que es produeixin en algú que viu lluny de Tortosa. Ja m'imagino que els que us veieu cada dia ja aneu conreant l'esperit de marres, encara que sigui simplement dient-vos bon dia quan us trobeu pel carrer.