dilluns, 30 de novembre del 2015

Trobada 2015 de les antigues alumnes dels anys 50


De tant en tant parlem de l'esperit de la Mercè com aquell sentiment de fidelitat a les arrels i a la nostra escola que ens porta als antics alumnes a retrobar-nos periòdicament. I ja és així. Una de les trobades més veteranes, i que demostra més enllà de qualsevol dubte la fidelitat a la Mercè, és la del grup d'antigues alumnes nascudes durant els anys 50 del segle passat: el ventall d'edats va, aproxidament, de 1951 a 1957. És un sopar que va arrencar l'any 1995 i que aquest divendres 28 de novembre ha celebrat la seva 21a edició, en aquest cas al restaurant Caliu de Tortosa.

Fa una mitja dotzena d'anys que anem a fer unes fotos a aquesta trobada. De fet, no ens quedem ni a sopar, i mira que ens insisteixen. La festa és seva i nosaltres agraim que ens deixin deixar-ne testimoni gràfic. I és curiós: a la pràctica totalitat només les veiem una vegada l'any, justament aquesta nit, però sempre ens sentim extraordinàriament ben acollits quan els fem la visita. I és que compartim quelcom molt preuat.

La trobada té un punt emocionant. Segons ens explicaven ahir, va sorgir al final del funeral d'una companya que va morir en la plenitud de la vida. Potser veure aquell fet, i veure'l tan a prop, les va fer adonar de la fragilitat de tot plegat i de la necessitat de valorar les coses importants. Així continuen, dues dècades després, i això que n'hi ha algunes més que ja falten també. Encomiable per moltes coses, però per aquesta també.

Ah, són només dones perquè són encara d'aquell temps que xiquets i xiquetes anaven per separat a l'escola. A les generacions actuals la cosa els fa gràcia fins i tot (ho deuen considerar un acudit, quan era una astracanada), però era fidel reflex d'una època.