diumenge, 27 de desembre del 2015

Mor Àngel Ismael Hierro, antic mestre i director de la Mercè


Lamentem informar de la mort, aquest dia de Sant Esteve, d'Àngel Ismael Hierro, antic mestre i director de la Mercè. Una sobtada i ràpida malaltia ens deixa sense un històric de la Mercè. La seva trajectòria a la Mercè va superar les dècades, però potser el record que més tenim gravat a la retina és aquest: el moment en què, en om de l'escola, recollia la Medalla d'Or de la Ciutat de Tortosa, que l'Ajuntament havia atorgat a la Mercè. Era el 20 de febrer de 2010.

Però seria injust quedar-se només amb aquesta estampa. La Mercè rebia la més alta distinció tortosina per una trajectòria de més de segle i mig, lluitant a peu d'obra per la igualtat d'oportunitats i sent l'escola dels pobres, com se la coneixia no sempre amablement. Àngel Ismael va ser un dels lluitadors de l'època més fosca de la Mercè, la de l'exili, també coneguda com la generació de les caragoles. Va ser també un dels que va posar en marxa la nova escola, a l'actual ubicació del carrer Providència. Ser l'encarregat de recollir la Medalla d'Or de Tortosa va ser un honor que culminava (es va jubilar poc després) una carrera de dedicació a l'ensenyament i a la nostra escola.

No hauríem d'oblidar també que Àngel Ismael era un mestre vocacional, que podia semblar que era com els d'abans, però que no podia estar més al dia. Recordeu que va estar al capdavant dels moviments de renovació pedagògica a les Terres de l'Ebre durant una colla d'anys.

En aquests dies, sentirem molts elogis sobre la seva persona. I estigueu segurs que tots seran merescuts.

El nostre condol a la família. Que sapiguen que estem amb ells i que pensem en ell.

Ens informen que la vetlla serà a partir d'aquest diumenge 27 de desembre, a les 17 hores, al tanatori situat al costat del Sabeco de Tortosa. El funeral serà aquest dilluns, a l'església del Roser de Ferreries, a les 12.